În pandemie, conducerea Sălii Polivalente Cluj nu a cumpărat doar haine de lux, ci și ”articole sportive” de la o firmă care vinde crose de golf - FOTO


Pe langa hainele de lux cumpărate, Sala Polivalenta Cluj a cheltuit tot fara SEAP,  site -ul public de licitații, peste 7.000 de lei, pe ”echipamente sportive”, de la o firmă care vinde echipamente pentru jucătorii de golf.

În plină pandemie, cand in Sala Polivalenta nu existau evenimente, prin decizia directorului Ionuț Rusu, s-au facut achizitii de echipamente sportive de la o firma din Oradea care vindea articole de golf.  În 3 septembrie 2020 și în 14 septembrie 2020, SC Euromaidec SRL, firma din Oradea, cu sediul pe strada Matei Corvin, nr 49, a vândut către Sala Polivalenta din Cluj echipamente sportive. Societatea se ocupă in principal de transport de persoane, dar patronul, Călin Păcurar, este pasionat de golf, la fel ca și Ionuț Rusu și directorul de comunicare al Sălii, Cristina Petrovici. Ultimii doi formau un cuplu până de curând.

Călin Păcurar deține un magazin de golf pe site -ul emag.ro, dar oferta este acum sărăcăcioasă. Anul trecut, însă, vindea seturi de crose de golf și mult mai multe articole. 

page.jpg

Foto: Călin Păcurar, patronul magazinului de golf de pe emag și golfinromania.com

În schimb, pe site -ul www.golfinromânia.ro, deținut tot de societatea Euromaidec, este marfă suficientă pentru impatimiții golfului. 

Magazinul de pe www.golfinromania.com are aceeași adresă cu firma de transport din Oradea sau cu magazinul Euromaidec SRL, de pe emag.ro: strada Matei Corvin nr 49, Oradea, Romania. Telefonul de contact este același pentru toate cele trei afaceri, iar cel care răspunde este Călin Păcurar.

golf in romania.jpg

Revenind la dubla achiziție făcută de Sala Polivalentă în 3 și 14 septembrie 2020, fiecare în valoare de fix 3.484,99 de lei, acești bani nu par a fi fost aprobați printr-un referat semnat de conducerea sălii, prin directorul Ionuț Rusu. Desi am solicitat celor de la Sala Polivalentă referatul de achiziție, au refuzat să prezinte unul, pentru a lămuri lucrurile. În facturile 471 și 515, emise de Euromaidec SRL, apare la denumirea produselor ”echipamente sportive”. Cu toate acestea, anul trecut, din luna martie și până în iunie 2020, nu a fost organizat niciun eveniment sportiv în Sală. Lefurile angajaților au fost diminuate cu 20%, s-a încercat concedierea a doi oameni, dar numai unul a fost dat afară, iar Sala a avut pierderi de 50.000 de lei. 

page1.jpg

În plus, la mijlocul anului trecut, în Sală era amenajat un spital de campanie COVID-19, crezându-se că va fi nevoie de paturi în pandemie. 

Nimeni din conducerea Sălii Polivalente nu știe despre misterioasele ”echipamente sportive”

Știri de Cluj a chestionat mai mulți angajați din conducere despre aceste achiziții, la fel cum a făcut și în legătură cu hainele de lux cumpărate în ianuarie 2021, din dispoziția directorului Ionuț Rusu- consilier județean PNL-, susținut de primarul Emil Boc pentru postul de manager al Sălii Polivalente.

Jurista Sălii Polivalente, Anca Todor, a spus că ea nu știe nimic despre această achiziție și că toate deciziile le ia oricum conducerea, în speță directorul Ionuț Rusu. Președintele Consiliului de Administrație al Sălii, Petru Călian, a spus și el că decizia o ia directorul Rusu. 

Contabila societății, Aurica Tudor, a precizat că ea nu știe toate facturile din contabilitatea  Sălii și a refuzat să dea mai multe informații, cu toate că reporterul Știri de Cluj i-a pus în față, la o întâlnire directă, toate facturile. ”Nu mă uit eu pe facturile pe care le aveți dvs! În primul rând, de unde le aveți? Știți că sunt documente private? Noi cumpărăm multe echipamente sportive, de la cele pentru sala de fitness, la cele din sala mare”, a explicat contabila, adica persoana care a introdus facturile in contabilitate. Întrebată de ce nu s-au făcut achizițiile, transparent, prin SEAP, aceasta a spus că nu e obligatoriu. De asemenea, când a fost întrebată să spună exact, pe baza acestor facturi, ce reprezintă ”echipamentele sportive”, a declarat că nu este obligată, deoarece reporterul nu este organ de anchetă.

Fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, managerul de relații publice al Sălii Polivalente Cluj, a fost întrebată dacă știe ceva despre aceste achiziții. ”Nu am primit nimic. Eu sunt pasionată de golf, dar am setul meu de crose, cumpărat mai demult. Nu știu nimic despre această achiziție”, a spus Cristina Petrovici, managerul de relații publice al Sălii Polivalente Cluj. 

WhatsApp Image 2021-06-08 at 20.38.31 (2).jpeg

Foto: Cristina Petrovici, jucând golf. Este pasionată de acest sport

Călin Păcurar, de la SC Euromaidec, firma care a vândut ”articolele sportive”, a fost sunat de Știri de Cluj și întrebat despre articolele vândute Sălii Polivalente. ”Nu pot să vă spun ce am vândut. Sunt chestiuni private. Nu vă pot dezvălui ce conține procesul verbal de achiziție. Vă asigur că este un proces verbal de achiziție, în care se explică ce produse s-au vândut prin acele facturi”, a spus Călin Păcurar. Acesta, în ciuda insistențelor, Știri de Cluj, fiind bani publici, a refuzat să clarifice lucrurile, cu toate că putea, pentru transparență să facă asta. 

Președintele Consiliului de Administrație al Sălii Polivalente Petru Călian a spus că nu știe ce s-a cumpărat și că nu a auzit despre aceste achiziții. Acesta a fost tranșant: ”Achizițiile sunt aprobate de directorul Ionuț Rusu. Nu ni se comunică nouă, dar voi cere explicații, iar cei vinovați să plătească”.

Știri de Cluj a solicitat explicații, oficial

Ulterior, Știri de Cluj a solicitat oficial Sălii Polivalente să precizeze ce conțin facturile, deoarece explicațiile nu au fost lămuritoare.

Ce echipamente sportive s-au cumpărat prin factura nr 515, din 14.09.2020, și factura 417, din 03.09.2020? Vă rog să îmi comunicați exact ce echipamente sunt, la ce sunt folosite și care a fost rațiunea pentru care s-a decis achiziția lor”, a fost întrebarea adresată.

Răspunsul a fost aceasta: ”La Sala Polivalentă se achiziționează echipamente sportive, lunar, încă de la înființarea societății, echipamente care sunt necesare desfăşurării activităților sportive în cele două săli, precum şi în sala de fitness, puse la dispoziția tuturor sportivilor care desfăşoară activităţi sportive în sală (antrenamente, meciuri, cantonamente). Echipamentele sportive nu sunt nicidecum folosite de către sportivi în exteriorul acesteia. De asemenea, echipamentele nu sunt folosite de către angajații sălii. Având în vedere facturile menţionate de dvs, ceea ce reprezintă o mică parte din achizițiile societății, menționăm echipamentele achiziționate: seturi mingi medicinale, diverse greutăți, kettlebell, benzi cross-training, corzi de sărit, gantere, echipamente suspension trainer, saltele, mingi gonflabile, discuri body-building, mingi masaj”.

Răspunsul nu este clar și nu sunt menționate exact achizițiile din facturi. Probabil CA -ul Sălii Polivalente va putea afla mai multe la ancheta ce va fi făcută. Cert este ca, desi vorbim de bani publici, reprezentantii Salii Polivalente refuză să prezinte detalierea procesului verbal de achiziție, ca și când ar fi vorba de achizițiile facute de o firma privată.

Directorul Ionuț Rusu este în Grecia, în concediu, și nu răspunde la telefon

Directorul Sălii Polivalente Cluj, Ionuț Rusu, nu a răspuns la telefon pentru a explica ce articole s-au cumpărat. Acesta este în Grecia pe plajă, în concediu.

El a aprobat în 31 decembrie 2020, cheltuirea sumei de 10.000 de lei, pentru articole vestimentare pentru angajați. 11 zile mai târziu, cineva cumpara haine de lux pentru Sala Polivaleta de  la magazinul Peek & Cloppenburg, din Vivo, cel mai scump din Cluj, și plătea cu cardul Sălii. 

WhatsApp Image 2021-06-10 at 23.32.26.jpeg

Foto: Ionuț Rusu, la o partidă de golf

Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Produse pentru femei:

11. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei

12. Bluză Ralph Lauren - 183 lei 

Vezi aici facturile cu hainele de lux!

Cristina Petrovici, managerul de relații publice al Sălii Polivalente Cluj, a spus că hainele aprobate au fost folosite pentru ca angajații să fie protejați când curăță gheața în jurul Sălii: ”Articolele vestimentare la care va referiti dvs. reprezintă echipamente depozitate în vestiarele societăţii şi puse la dispoziția angajaților pentru perioadele în care munca depusă de aceştia se desfăşoară în exteriorul clădirii, în sezonul rece (deszăpezire căi acces, intrare / ieşire parking, trotuare, debarasare zăpadă acoperiş / terase etc, pe timp de iarna). Articolele vestimentare menționate de dvs sunt achiziţionate din magazine din rețeaua comercială publică, criteriul de achiziție fiind calitatea şi durabilitatea”.

Ionuț Rusu este acum delegat pe postul de director al Sălii, după ce în septembrie 2020 a devenit consilier județean Cluj. Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente a fost de acord să îl pună delegat pe postul de director, pentru a avea și o sursă de venit. Între timp, Ionuț Rusu a devenit șeful Comisiei de Buget Finanțe din cadrul Consiliului Județean (CJ) Cluj, adică omul care își dă avizul pe proiectele financiare ale CJ Cluj.

Primarul Emil Boc, cel care a fost de acord cu numirea lui Ionuț Rusu, în funcția de director al Sălii Polivalente nu a dat nici pana astazi vreo declaratie despre actiunile subalternului său. 

Alin Tișe are cuvinte de laudă la adresa lui Ionuț Rusu, ca și consilier județean

Întrebat despre dezvăluirile Știri de Cluj, privind hainele de lux cumpărate, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a spus că: ”DL BOC poate sa te lămurească, fiind o instituție în subordinea Primăriei. Nu cunosc subiectul ! DL Buda poate și el sa  lămurească fiind șeful de partid. Cum as putea eu vorbi în locul altor persoane! Ce pot eu spune, dacă-mi permiți o umilă părere, este ca, în calitate de consilier județean, (n.red. Ionut Rusu) este eficient, harnic, om de echipa și îl susțin”.

Într-un alt caz, recent, Alin Tișe a reacționat rapid, după ce o fostă miss, Claudia Ardelean, a fost numită supleant în consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca (funcție neremunerată). Tânăra ar fi intrat în consiliul de administrație numai dacă un membru activ ar fi fost indisponibil, dar Tișe i-a cerut public demisia pentru că aduce atingere imaginii partidului și instituției

Regret nespus incidentul. Am solicitat în cursul zilei de ieri, 9 februarie, demisia doamnei Claudia Ardelean, fapt care s-a întâmplat, chiar dacă dânsa avea statut de supleant 2, neremunerat. Din punct de vedere profesional doamna Claudia Ardelean a absolvit două facultăți (din care una de Drept) și are o pregătire foarte bună”, spune Tișe despre tânăra miss.

În urma dezvaluirilor facute de Stiri de Cluj, un consilier local USR a cerut deja ca, în cazul în care acestea vor rezulta si in urma verificărilor ce vor fi făcute, Ionut Rusu să fie demis din funcție. 

Președintele PNl Cluj, Daniel Buda, nu a reacționat deloc în urma acestor dezvăluiri.

Știri de Cluj a mai scris două anchete:

SOCIAL În pandemie, conducerea Sălii Polivalente Cluj nu a cumpărat doar haine de lux, ci și ”articole sportive” de la o firmă care vinde crose de golf - FOTO

Sala Polivalentă Cluj și-a cheltuit bugetul pe băutură și gadget -uri, dar l-a dat afară pe un angajat pentru a face economii - FOTO FACTURI

Comentarii Facebook