Facultatea de Stiinte Economice se REVOLTA impotriva rectorului Ioan Aurel Pop! Vezi motivul


Lupta pentru functia de decan a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) Cluj a starnit o adevarata revolta condusa de profesorii universitari si tintita impotriva rectorului Ioan Aurel Pop.

Neacceptarea propunerilor facute de Colegiul Profesoral al FSEGA pentru functia de decan al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor a dus miercuri la un protest al cadrelor didactice. Profesorii au organizat o intalnire, unde si-au spus pasurile si a fost intocmit un memoriu impotriva rectorului Ioan Aurel Pop.

Scandalul a fost provocat de votul exprimat in Senatul UBB, la finele saptamanii trecute, cand au fost validati toti candidatii propusi de facultati, mai putin cei ai Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA): Liviu Nistor, Irimie Popa si Dumitru Matis.

"Decizia Senatului UBB a fost atacata pe cale legala in contencios administrativ si astept decizia judecatorilor pentru a anula decizia prin care ne-a fost respins dreptul la o candidatura. Probabil ca se urmareste ca alegerile sa fie castigate de un personaj dorit", a spus profesorul Irimia Popa.

Decanul interimar al Facultatii, Dumitru Matis, acuza si el conducerea UBB ca trateaza intr-un mod nepotrivit facultatea care sustine financiar Universitatea. El a vorbit despre cele aproape 7 milioane de lei incasate in plus in 2011 si care au fost virate in contul UBB.

Rectorul UBB Cluj, Ioan Aurel Pop, a spus ca cele trei candidaturi au fost respinse "dupa consultarea planurilor manageriale si audierea candidatilor", dar a lsat sa se inteleaga ca aceasta decizie nu este definitiva.

Hotararea finala va fi luata pana vineri, existand posibilitatea ca cele trei candidaturi sa fie acceptate si programele manageriale sa fie dezbatute in Senatul UBB.

Comentarii Facebook