Doze de vaccin compromise într-un oraș transilvănean, după ce o asistentă nu a urmat protocolul


Se așteaptă sancțiuni după gafa imensă făcută în România, în cadrul campaniei de vaccinare. Oamenii care s-au programat pentru a fi imunizați împotriva COVID-19 sunt direct afectați. Ce s-a întâmplat într-un oraș din Transilvania și cine a fost vinovatul.

Gafa imensă făcută în România în campania de vaccinare

Gafă imensă făcută în România în campania de vaccinare. Zeci de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost compromise, din cauza unei greșeli nepermise. S-a întâmplat luni, într-un centru de imunizare din  Petroșani, județul Hunedoara. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, a anunțat că flacoanele ce conțineau vaccinul fuseseră trimise la centrul din Petroșani încă de duminică, astfel încât, luni dimineața, de la ora opt, imunizarea să poată începe simultan în centrele de pe întreg teritoriul județului.

Dozele de vaccin au fost păstrate la congelator

Doar că toate cele 60 de doze primite de centrul din Petroșani au fost compromise. O asistentă comunitară a pus flacoanele în congelator, la o temperatură de minus 19 grade Celsius, în loc să le păstreze în frigider, așa cum cere protocolul. Au fost ținute așa timp de 18 ore.

Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiți să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfășoară cu întârziere”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara.

Ce măsuri s-au luat împotriva asistentei care a comis gafa imensă din campania de vaccinare

Dozele compromise în urma greșelii asistentei din Petroșani au fost înlocuite, flacoane noi fiind trimise de la centrul regional din Timișoara, de care aparține DSP Hunedoara. Asistenta comunitară vinovată a fost deja exclusă din rândul personalului care lucrează în centrul de vaccinare din Petroșani. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va transmite o notificare către administrația locală, cerând aplicarea sancțiunilor ce se impun în astfel de situații, femeia fiind angajată a primăriei Vulcan.

Zilnic, în centrul de vaccinare din Petroșani, sunt imunizate câte 60 de persoane.


Comentarii Facebook