Cele mai bune animale de companie pentru apartament


Cele mai bune animale de companie pentru apartament. Mulți oameni iubesc animalele și ar dori să dețină un animal de companie, doar că spațiul redus din locuință îi limitează foarte mult în alegerea animalului potrivit. Dacă te afli în această situație și te întrebi care sunt cele mai bune animale de companie pentru apartament, ți-am pregătit o listă.

Iată care sunt cele mai bune animale de companie pentru apartament:

1.Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Pisici

pisica.jpg

Pisicile pot fi animale de companie perfecte pentru un spațiu mic. Acestea se descurcă, în general, bine în apartamente, deoarece își petrec o bună parte din zi dormind. Nu trebuie să fie plimbate și pot fi animale de companie doar în interior. Au nevoie de atenție când sunteți acasă, dar aceasta poate fi o activitate redusă, cum ar fi să o alintați în fața televizorului, să o periați sau să vă jucați cu jucării.

2. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Câini

caine.jpg

Câinii se pot descurca bine în spații mici, deși alegerea rasei potrivite trebuie făcută cu atenție. Este indicat să alegeți un câine de dimensiuni mici sau medii pentru a avea loc să se desfășoare în apartament. De asemenea, țineți cont de rasele care tind să latre foarte mult pentru a nu deranja vecinii.

3. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Papagali

papagali.jpg

O pasăre poate fi un animal de companie bun pentru apartament, cu câteva avertismente. Mulți papagali necesită multă interacțiune și stimulare pentru a fi fericiți. Dacă sunteți plecat timp de câteva ore în fiecare zi, problemele de comportament se pot dezvolta din stre și singurătate și o reacție obișnuită este să țipe, ceea ce îi poate deranja pe vecinii voștri.

4. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Iepuri

iepure.jpg

În timp ce unele rase de iepuri au nevoie de o cușcă mare, neadecvată unui apartament, există iepuri mai mici care s-ar descurca bine cu spații reduse. Rade precum Piticul Olandez și Mini Satin se adaptează bine spațiilor mici și pot fi lăsați chiar liberi prin apartament. Sunt animale afectuoase, sociabile și pot fi învățate trucuri.

5. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Chinchilla

chinchilla.jpg

Aceste animăluțe mici au nevoie de o cușcă de cel puțin 1,5 m pe chinchilla. Puteți folosi cuști pe mai multe niveluri pentru a economisi spațiu pe podea. Creșterea lor nu este foarte costisitoare, deoarece nu necesită spații largi, iar animalul este foarte rezistent și puțin pretențios. Vor avea nevoie de timp petrecut în afara cuștii pentru exercițiu și de joacă cu tine pentru a fi fericiți.

6. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Rozătoare

rozatoare.jpg

Fie că este vorba de hamsteri, gerbili sau porcușori de guineea, rozătoarele sunt animale de companie perfecte pentru apartament. Sunt animale mici, prietenoase, care nu necesită mult spațiu, iar îngrijirea lor este ușoară, având nevoie doar de curățarea cuștii și hrană.

7. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Arici

arici.jpg

Un animal de companie cu adevărat adorabil este ariciul, deși nu este la fel de ușor de îngrijit ca alte animale de companie mici. Poate fi foarte timid și va dura ceva timp să-l îmblânzești pentru a fi obișnuit cu prezența și atingerea ta. De asemenea, sunt considerați animale de companie exotice, așa că este posibil să nu puteți găsi un medic veterinar care să îi îngrijească. Deși sunt afectuoși odată îmblânziți, trebuie să fiți atenți la spinii lor.

8. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Șopârle

soparle.jpg

Șopârlele, precum gecko leopardul, sunt ușor de îngrijit și se pot descurca bine într-un terariu mediu spre mare, potrivit pentru un apartament. Ele nu trebuie să fie plimbate și nu vor suferi de anxietate provocată de singurătate, dacă lucrați ore lungi în fiecare zi.

9. Cele mai bune animale de companie pentru apartament: Pești

pesti.jpg

Un acvariu de apă dulce sau sărată este o alegere excelentă pentru un apartament. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zgomotul care v-ar putea deranja vecinii sau la nevoia de a-i scoate la plimbare. De asemenea, s-a demonstrat că peștii contribuie la reducerea stresului, la scăderea tensiunii arteriale și chiar la îmbunătățirea comportamentului persoanelor cu boala Alzheimer.


Comentarii Facebook