La Cluj, trebuie să fii detectiv pentru a găsi centrul de vaccinare Unirea, de pe Observatorului


O clujeancă a trebuit să facă muncă de detectiv pentru a identifica centrul de vaccinare unde să își trimită tatăl și soacra pentru imunizare.

Problemele au început după programarea la vaccinare. Alina Pop a aflat că vaccinul va fi administrat la Centrul Medical Unirea, de pe strada Observatorului 1-2. Pentru a fi sigură că nu vor fi probleme, clujeanca a căutat pe internet, în era digitalizării, un număr de contact de la Centrul Medical Unirea, dar a constatat că acesta nu există. În plus, nu poate fi la numărul 1-2, pentru că ar însemna să aibă punct de lucru pe ambele părți ale străzii. 

Așa a aflat că este vorba despre numărul 1-3, dar acolo nu are sediu niciun Centru Medical Unirea, ci este Regina Maria. ”Am sunat la numărul de telefon unic de la Regina Maria, 021 9268, iar cineva de la București mi-a spus că pe Observatorului 1-3 nu este niciun centru de vaccinare. Cum este posibil ca în 2021 să fie trecut un centru de vaccinare și să nu aibă un număr de telefon de contact?”, se întreabă Alina Pop.

Știri de Cluj l-a contactat pe directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu, care a spus că Centrul Medical Unirea este de fapt Regina Maria, dar s-a optat pentru un alt nume care să fie trecut pe lista cu centre, deoarece nu s-a dorit să se creeze confuzie, fiind și un alt centru Regina Maria. 

Pentru a verifica cele spuse am încercat să căutăm online un număr de telefon de la Centrul Medical Unirea, dar acesta nu există. Call Center -ul Regia Maria susține că nu se fac vaccinări pe Observatorului 1-3. Noroc cu un document ”uitat” pe internet, de la o conferință din 2018, unde apare un contact al unui responsabil cu managementul calității și care a lămurit lucrurile. ”Centrul Medical Unirea și Regina Maria sunt același lucru. Regina Maria face în Cluj vaccinare pe Dorobanților și pe Observatorului”, a spus cel menționat.

Rămâne valabilă întrebarea: ”Cum este posibil în 2021 să fie publicată o listă cu centre de vaccinare, fără a fi trecute și datele de contact?”.

În Municipiul Cluj-Napoca s-a anunțat că de luni, 18 ianuarie, vor fi active 6 centre de vaccinare, din cele 10 centre deschise momentan la nivelul județului, în următoarele locații:

Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A;

Centrul Medical Unirea - str. Observatorului nr. 1-2;

Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca - Calea Moților, nr. 19 -21;

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” - Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22;

Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca - Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;

Centrul Medical MedLife S.A. - Calea Moților, nr. 32. 

Comentarii Facebook