Constructia stadionului "Ion Moina" ar putea fi blocata, in instanta

Un grup de arhitecti clujeni a actionat in instanta Consiliul Judetean si Consiliul Local si a solicitat sistarea lucrarilor de construire a stadionului "Ion Moina".

 

Plangerea este semnata de 46 de arhitecti care au solitatat anularea autorizatiei de constructie si a planului urbanistic zonal. Intre cei care au semnat se numara Vasile Mitrea, membru in conducerea nationala a Ordinului Arhitectilor, Adriana Matei, decanul Facultatii de Arhitectura din cadrul UTCN Cluj-Napoca, Domsa Dan, Oana Ciobanu, Cristian Rus.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a reactionat dur la actiunea arhitectilor ai a declarat ca este surprins de "atitudinea unor arhitecti clujeni de a contesta oportunitatea construirii acestui obiectiv al clujenilor si pentru clujeni. Declaratia semnata de catre acestia, precum si formularea unei actiuni deschise in instanta in vederea anularii acestei importante investitii a clujenilor ridica anumite semne de intrebare. Cred ca exista doar doua posibile explicatii: ambitiile personale ale unora sau vesnicele interese politice!".


Tise a mai spus ca arhitectii incearca in mod nejustificat sa bage bete in roate proiectului, dar ca lucrarile la stadionul "Ion Moina" vor continua "pentru ca este necesar ca un lucru, odata promis, in baza unei asteptari venite din partea comunitatii, sa fie si finalizat. Continuand cu aceste practici, de a baga bete in rotile proiectelor comunitatii se continua in fapt acea stare de lucruri care a facut ca societatea noastra sa stagneze", a mai declarat Tise.

 

Construirea stadionului municipal a inceput in iulie 2009 si pana acum a fost investita suma de 13 milioane de euro. Lucrarile vor fi terminate in vara si suma total cheltuita va fi de 23 de milioane de euro. Stadionul "Ion Moina" va gazdui si un hotel, un centru comercial si spatii de birouri.

Comentarii Facebook