Culmea imigrarii. Un baiat afgan a fost gasit de vamesi ascuns intr-un geamantan - FOTO

Un baiat de origine afgana, in varsta de 15 ani, gasit ascuns intr-un geamantan i-a lasat masca pe vamesii italieni la un control de rutina. Fratele lui, de 17 ani, era ascuns in portbagaj, langa el, acoperit cu paturi.

Ofiterii italieni l-au arestat pe loc pe soferul grec, Alexandros Lepesiotis, in vartsa de 42 de ani, sub acuzatia de trecere ilegala a unor persoane peste granita. Descoperirea a fost facuta in portul din Bari, un loc prin care intra in tara foarte multi imigranti, pe feribotul "Sea Trade", care tocmai ajunsese din Grecia.

Ofiterii l-au oprit pe soferul grec pentru un control de rutina si au devenit suspiciosi cand au observat ca acesta s-a enervat in momentul in care au examinat masina.

Baiatul ascuns in geamantan le-a spus vamesilor ca a platit 2.600 de euro pentru ca el si fratele sau sa fi adusi in mod ilegal in Italia. Cei doi au fost preluati de asistentii sociali din Italia, in timp ce politia a inceput investigatiile pentru a-i despita pe parinti.

Politistii din Bari spun ca pana acum au gasit oameni ascunsi in portbagaj sau in bancheta masinilor, dar niciodata intr-un geamantan.

Comentarii Facebook