Marti 1 Decembrie

Apelul lui Raed Arafat după creșterea masivă a cazurilor de coronavirus: Nerespectarea regulilor înseamnă pacienți și decese în plus

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a lansat un apel către populație pentru respectarea regulilor de protecție după ce „România se află pe un trend ascendent important" al infectărilor COVID-19. 

Acesta a avertizat că îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor "nu înseamnă decât pacient în plus şi, probabil, în plus, persoane decedate". Arafat a prezentat și deciziile de ultimă oră de la Guvern care vor intra de mâine în vigoare, la prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. 

Toată lumea observă că avem o creştere continuă a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea.

Apelul nostru către populaţie este să înţeleagă situaţia şi să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli şi acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de guvern. Este extrem de important acest lucru, pentru că sunt foarte mulţi în domeniul online, chiar şi unii care declară acest lucru în alte spaţii publice, care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor. Iar acest lucru nu va duce decât la agravarea situaţiei.

Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât în plus pacient şi, probabil, în plus, persoane decedate. Este un apel pe care îl fac încă o dată: respectarea regulilor în aceste zile este extrem de importantă şi noi nu putem lucra fără parteneriatul cu populaţia, cu autorităţile locale, cu toate instituţiile. Nu poate o singură entitate să rezolve problemele. Prin dumneavoastră transmit populaţiei să se gândească la sănătatea lor şi a celor apropiaţi lor şi să respecte regulile recomandate sau obligatorii", a declarat Raed Arafat la finalul şedinţei de Guvern, conform realitatea.net.

.

Comentarii Facebook