Alertă de coronavirus pe Aeroportul Cluj. Stewardesă suspectă preluată de medici - FOTO


UPDATE

Directorul Direcției de Sănătate Publică a județului (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că ”în cursul zilei de astăzi, 28.01.2020, pe Aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o  persoană care a anunțat anterior că este posibil sa fi venit în contact cu o persoana cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019 ( coronavirus). A fost alertat aeroportul și conform procedurii aeronavă a fost garată. medicul epidemiolog din Direcția de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor. 

În urma anchetei s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. 

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase medicii specialisti considera puțin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV.  

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57 ) s-a întocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizati. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca în cazul apariției  unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”.

Cine este stewardesa suspectă de coronavirus de pe Aeroportul Cluj

-------------------------------------------

Medicii sunt în alertă la Aeroportul Cluj, după ce o stewardesă a anunțat că vine dintr-o zonă din Asia, unde au fost depistate persoane cu coronavirus. 

Femeia este angajată a companiei poloneze LOT. Echipe medicale au ajuns la Aeroportul Cluj și au preluat femeia, avionul fiind blocat pe pistă.

Un reprezentant al Aeroportului Cluj a declarat pentru Știri de Cluj că s-a aflat că la bord este o persoană care a călătorit în Asia de Sud-Est, mai precis în Vietnam, și pentru a se evita orice problemă s-a pus în aplicare planul de intervenție.

Stewardesa a fost văzută de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Cluj. Femeia a fost transportată la Clinica de Boli Infecțioase cu o mașină specială, pusă la dispoziție de Serviciul de Ambulanță Cluj, pentru a fi făcute analize suplimentare.

Comentarii Facebook