Marti 6 Decembrie

Cine este stewardesa suspectă de coronavirus de pe Aeroportul Cluj


Stewardesa companie poloneze LOT, suspectă de a fi contaminată cu coronavirus, a fost dusă la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Aceasta este o româncă din Sighetu Marmației, care lucrează pentru compania poloneză, dar în zborul Varșovia - Cluj era pasageră, ea urmând să plece acasă de la Cluj-Napoca.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că femeia a fost pusă în carantină la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca ”I-au fost prelevate probe de sânge care vor fi analizate la Institutul ”Matei Balș” din București. Cei care se aflau în avion sunt și ei sub supraveghere, dar nu au fost opriți la spital”, a spus Abrudean.

Se pare că stewardesa a fost cea care a alertat autoritățile, pentru că a vrut să fie corectă. Ea a fost în ultimele zile a fost în Ho Chi Minh City, unde au fost semnalate câteva cazuri de coronavirus.

În avion se mai aflau circa 60 de pasageri. 

Alertă de coronavirus pe Aeroportul Cluj. Stewardesă suspectă preluată de medici - FOTO

------------------------------

UPDATE

Directorul Direcției de Sănătate Publică a județului (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că ”în cursul zilei de astăzi, 28.01.2020, pe Aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o  persoană care a anunțat anterior că este posibil sa fi venit în contact cu o persoana cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019 ( coronavirus). A fost alertat aeroportul și conform procedurii aeronavă a fost garată. medicul epidemiolog din Direcția de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor. 

În urma anchetei s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. 

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase medicii specialisti considera puțin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV.  

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57 ) s-a întocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizati. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca în cazul apariției  unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”.


Comentarii Facebook