Menta, un remediu pentru sindromul colonului iritabil

 

Menta este un remediu natural și extrem de bun pentru sindromul colonului iritabil.

 

Cercetarile asupra mentei realizata pana acum indica faptul ca menta are o mare valoare in tratarea tulburarilor gastrointestinale, incluzand sindromul colonului iritabil.

 

Astfel, s-a descoperit că pastilele cu tinta mentaintestinul si cu un strat de ulei de menta sunt sigure si eficiente in tratarea aceste tulburari tot mai raspandite. Acest efect binefacator se extinde asupra comunitatii pediatrice. Intr-un test clinic facut la copii, 75% dintre cei ce au primit ulei de menta au avut o reducere a severitatii durerilor asociate cu SCI pana in doua saptamani.

 

Care este cel mai bun exercițiu pentru creier

 

Un alt test clinic din 2005 pe adulti a produs concluzia ca ”luand in consideratie tratamentele medicamentoase disponibile in mod curent pentru SCI, uleiul de menta (1-2 capsule zilnic timp de 24 de saptamani) ar putea sa fie primul in ordinea alegeri la pacientii SCI cu constipatie lejera sau diaree, pentru a alina simptomele generale si a imbunatati calitatea vietii”. Intr-un alt test clinic din 2007, 75% dintre pacientii care au primit ulei de menta au constatat o impresionanta reducere cu 50% a “scorului general total al sindromului de colon iritabil”.

 

Cât e de bine să vă treziți la 5 dimineața? CEO-ul Apple, Tim Cook, se trezeşte la 3.45 am, Richard Branson, la 5.45 am

 

Mai recent, un studiu publicat in ianuarie anul acesta a gasit ca uleiul de menta este eficient in usurarea durerii abdominale in diareea predominanta la sindromul colonului iritabil.

 

Remediu puternic împotriva vergeturilor

Comentarii Facebook