Masca e o botniță? Ce le spune neurochirurgul Vlad Ciurea celor care cred că masca e o ”botniță”


”Masca e o botniță”, cred mulți dintre români, dar neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a explicat că masca nu e botniță și nu le fură libertatea.

Există foarte mulți dintre noi care nu poartă mască și par să nu fi înțeles mecanismul. Dacă eu port mască, îi apăr pe ceilalți. Dacă mă întâlnesc cu cineva care nu are mască, înseamnă că mă pune pe mine în pericol. De ce e atât de greu de înțeles lucrul acesta?”, a fost întrebat neurochirurgul, la Digi 24.

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că ”este un defect de explicare. În primul rând, toți, cum ascultăm agentul de circulație, așa și noi, ascultăm specialiștii. Ce spun specialiștii în boli infecțioase? Specialistul spune, în afară de igienă, purtați mască! Pentru dumneavoastră, ca să vă protejați, și în al doilea rând ca să nu expectorați pe cel dinaintea dumneavoastră. Eu așa sunt de obișnuit cu masca încât aici nu știam cum să fac să-mi pun. M-am obișnuit toată ziua să am mască. Nu e nimic grav în problema aceasta, nu ca frumusețe... vă dați seama ce mijloc simplu, simplu de protecție! Cățelul ăla pe care îl ducem în parc și spune 'Puneți-i botniță' că e pericol, nu? Îi pui botnița repede, dar nu cumva comentezi. Cuțu-cuțu, trebuie să-i pui botniță, că e rău, dar omul? La ăla respectă, îl vaccinăm, dar pe om nu!”.

Întrebat de ce unii spun ”că a purta mască este ca și cum ți-ai abandona libertatea, că e o botniță”, prof. dr. Vlad Ciurea, a spus că ”să trecem de COVID și scoatem botnița! E temporară! Și atunci devenim liberi”.

Comentarii Facebook