Tratamentul COVID de la Timișoara, care ar putea elibera secțiile ATI


Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara anunță că au o alternativă la tratamentul cu Remdesivir,.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, este vorba de ”anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6”.

Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului”, se arată în comunicat.

Tratamentul ar putea fi administrat pe secțiile obișnuite, iar pacienții nu ar mai ajunge la Terapie Intensivă, locul unde sunt făcute tratamentele cu Remdesivir sau plasmă.

Avantajul este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, şi atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensiva de aceste cazuri”, a explicat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase Timişoara.

Medicamentul se administrează pe cale intravenoasă, în diluţie de ser fiziologic, la interval de opt ore, în patru doze și, potrivit medicilor cu cât pacientul este tratat mai rapid, cu atât eficiența va fi mai mare. 

Cu cât a fost administrat mai repede în evoluţia bolii, cu atât eficienţa a fost mai mare. La pacienţii critici, în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze”, a mai precizat Lăzureanu.

Circa 100 de persoane infectate cu Covid-19 au fost tratate la  Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara prin administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

Comentarii Facebook