De ce ar trebui să mănânci ananas și banane, dacă vrei să slăbești în timp ce dormi?


Bananele și ananasul sunt fructe care se consumă la micul dejun și rareori se consumă seara, deși ananasul este renumit pentru beneficiile sale în curele de slăbire. 

Într-un studiu realizat de Oxidative Medicine and Cellular Longevity, care a fost publicat de Men's Health, s-a dovedit că a mânca ananas și banane cu o oră înainte de culcare ajută la arderea a până la 3 kilograme în plus. Aparent, amestecul activează depozitele de grăsime brună (ajută la menținerea temperaturii corporale echilibrate), arzând astfel caloriile și menținând corpul rece până la trezire.

Efectuarea acestei rutine timp de o lună ar putea ajuta nu numai la reducerea dimensiunii corporale, ci și la îmbunătățirea calității somnului cu 266%, deoarece aceste fructe cresc cantitatea de melatonină (hormonul somnului) din organism.

Ananasul este un fruct care nu ar trebui să lipsească niciodată din frigiderul nostru, cu beneficii și proprietăți care ne vor ajuta să ne menținem în formă. Dacă sunteți în căutarea unei scuze pentru a pleca în căutarea unui fruct dulce care poate fi folosit și într-o mare varietate de rețete, luați aminte la tot ce aveți de câștigat. Ananasul este câștigătorul momentului, un produs de bază în bucătărie care ne va reîmprospăta smoothie-urile și deserturile, dar ne va oferi și o mulțime de beneficii și proprietăți pentru sănătate.

Este o sursă de vitamine și minerale de care organismul nostru are nevoie. Conține vitamina A, 58 UI, vitamina C 48 mg, vitamina B6, potasiu 109 mg, fibre alimentare, calciu 13 mg, magneziu, cupru, mangan și acid folic. Este recomandat în special pentru pierderea în greutate sau ca desert sănătos. Bromelaina pe care o conține este, totodată, un antiinflamator natural. Ananasul este unul dintre fructele care conțin această enzimă, care este foarte valoroasă pentru organism. Esențial pentru întărirea sistemului imunitar. 

Bananele sunt bogate în carbohidrați, în special în zaharuri simple atunci când sunt coapte. Aceste zaharuri, glucoza, zaharoza și dextroza, sunt o sursă de energie rapidă. Prin urmare, este ideal pentru recuperarea nutrienților după efort fizic. De asemenea, bananele sunt sărace în proteine și în grăsimi, fără colesterol. Dintre mineralele pe care le conține, se remarcă potasiul, în care este foarte bogat (382 mg/100g), și magneziul.

Plecând de la aceste premise, e normal să considerăm un smoothie care conține banane și ananas un ajutor de nădejde în dieta noastră. Plus că, din acest punct, se deschide o plajă largă de posibilități. Nenumărate sucuri și smoothie-uri pot fi obținute din ananas și banane, plus alte ingrediente, unul mai sănătos decât altul.

1. Smoothie cu banane, ananas, portocale și scorțișoară

Această rețetă cuprinde și portocale și scorțișoară, alte două ingrediente care „ard” grăsimile. Pentru ca acesta să funcționeze, ar trebui să bei acest smoothie sănătos anticelulitic de 3 ori pe săptămână, pe stomacul gol.

INGREDIENTE

  • 2 felii de ananas
  • 1 banană mare
  • 125 ml suc de portocale
  • 250 ml apă rece
  • 1/2 linguriță de scorțișoară pudră

REȚETA PAS CU PAS

- Se taie ananasul și se adaugă în blender.

- Se decojește banana, se toacă și se adaugă în blender.

- Se toarnă sucul de portocale și apa rece.

- Se adaugă pudra de scorțișoară.

- Se amestecă timp de câteva minute, până când se obține o masă omogenă.

- Se toarnă smoothie-ul într-un pahar, se presară puțin praf de scorțișoară deasupra și se decorează după dorință (opțional).

- Introduceți un pai și savurați.

2. Smoothie cu banane, ananas și cocos

Savurați un smoothie cu ananas, banane și nucă de cocos dimineața. Adorăm aceste ingrediente singure, acum imaginați-vă-le împreună - cât de delicioase!

INGREDIENTE

  • 1/2 cană de nucă de cocos mărunțită
  • 1/2 cană de lapte de cocos
  • 1/2 cană de ananas decojit
  • 1 banană
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 cană de lapte
  • 2 vârfuri de scorțișoară pudră

REȚETA PAS CU PAS

- Puneți în blender coaja de nucă de cocos, laptele de cocos, ananasul, banana, zahărul și laptele. Amestecați până când toate ingredientele sunt încorporate.

- Se servește în paharul dorit, se adaugă mai mult cocos ras și se presară cu scorțișoară pudră.

3. Smoothie cu mango, ananas și banane

Un smoothie super sănătos și plin de vitamine. Proaspăt și delicios, este gata în 5 minute - o modalitate excelentă de a vă bucura de fructe!

INGREDIENTE

  • 1 mango mare
  • 1/2 banană
  • 1/2 cutie de ananas tăiat în cuburi
  • 250 ml lapte de migdale
  • fructe de Goji
  • nucă de cocos uscată

REȚETA PAS CU PAS

- Tăiați fructele în cubulețe și congelați-le. De asemenea, puteți adăuga gheață în smoothie dacă preferați să nu înghețați fructele.

- Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până când obțineți o consistență lichidă, dar cremoasă. Dacă nu aveți lapte de migdale, puteți folosi lapte de cocos sau de orez.

- Acoperiți smoothie-ul cu câteva boabe de goji și fulgi de nucă de cocos uscată pentru o notă exotică.

Comentarii Facebook