Marti 16 August

Rafila deschide subiectul COVID-ului: „Creștere de 80%!”. Vine valul 6


Medicii au avertizat încă de săptămâna trecută că ne vom confrunta cu un nou val mai devreme decât era așteptat. Numărul cazurilor de infectări COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă, spune Ministrul Sănătății. 

În ultima săptămână s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. Un procent important, 1.307 cazuri din aceste 7.726 sunt pacienți reinfectați, care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile. 

În unitățile sanitare de profil numărul de persoane infectate este de 922 în toată țara. La ATI sunt internate 52 de persoane, dintre care jumătate sunt nevaccinate și jumătate sunt vaccinate. 25 sunt nevaccinate, deci o proporție apropiată cu cea de acoperire vaccinală din țara noastră. Din fericire, numărul de decese rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni. În această perioadă au fost efectuate 70.000 de teste. 

În ceea ce privește evoluția cazurilor, am plecat undeva la 2.000 de cazuri la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, după care a început creșterea, o creștere semnificativă, o creștere cu 50% a numărului de cazuri în săptămâna 20-26 iunie și o creștere cu circa 80% în săptămâna 27 iunie-3 iulie”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.  

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook