Cât sunt de de sănătoase legumele congelate? Află tot adevărul

 

Legumele pe timpul iernii sunt scumpe, astfel că s-a optat pentru congelarea lor. 

 

Prin congelare imediată, legumele îşi păstrează vitaminele.

 

Produsele culese pentru a fi congelate sunt bine coapte şi conţin toate valorile nutritive specifice. Dacă sunt îngheţate rapid şi sunt depozitate la -18 grade, acestea îşi menţin conţinutul de vitamine şi minerale timp de mai multe luni. Un studiu austriac arată că legumele congelate sunt mai sănătoase decât cele proaspete, dar de import, care au trecut printr-un transport îndelungat, întrucât au un nivel mai scăzut de nitraţi, substanţe chimice cu efecte negative asupra organismului uman.

 

Fructele şi legumele congelate sunt mai bune, pentru că provin din produse abia recoltate, pe când cele aşa-zis proaspete sunt culese mai mult ca sigur cu mult timp în urmă şi sunt, adesea, transportate de la mare distanţă în condiţii greu de controlat. Adăugând la această timpul în care se vor vinde efectiv, rezultă degradarea vitaminelor fragile, precum vitamina C. Legumele congelate nu conţin conservanţi, deoarece nu au nevoie de ei. Totuşi, este bine să ne uităm pe eticheta, pentru a verifica termenul de valabilitate.

 

La congelator, alimentele îşi păstrează nutrienţii pentru diferite perioade de timp, astfel: legumele, fructele, carnea de pui şi de porc – 6 luni, carnea de vită şi de miel – 12 luni, iar fructele de mare – 3 luni, scrie realitatea.net.

Comentarii Facebook