Bărbații care beau băuturi dulci chelesc. Studiu


Căderea părului la bărbați are legătură cu consumul de băuturi foarte dulci.

Pericolul de calviţie începe de la doi litri de băuturi cu zahăr pe săptămână, spun cercetătorii de la Universitatea din Beijing, care au făcut un studiu în acest sens.

Cei care depășesc această limită au un risc de patru ori mai mare să îşi piardă podoaba capilară decât cei care rezistă tentaţiilor dulci.

Tinerii care chelesc consumă săptămânal, în medie, peste patru litri de băuturi îndulcite cu zahăr - adică opt sticle de 500 de mililitri, faţă de doi litri şi jumătate cât au declarat participanţii cu păr bogat. 

Este foarte posibil ca nivelul glucozei să crească, iar glucoza să nu fie disponibilă pentru rădăcina firului de păr. Riscul firului de păr de a se denatura crește. Practic, nu sunt nutrienți biodisponibili pentru rădăcina firului de păr și atunci cade", a explicat Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist.

Un litru de băutură îndulcită poate să aibă 400 de kcal doar din zahăr. Deci ai 100 de grame de zahăr doar de acolo, se depăsește cu mult orice nevoie zilnică curentă. Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitorii hipocalorici, adică nu vorbim de înducitorii artificiali. De exemplu, stevia este extras dintr-o plantă cum este și zahărul”, spune Șerban Damian, diabetolog.

Savanţii chinezi care au făcut legătura dintre băuturile dulci şi calviţie au constatat că participanţii cu păr bogat, pe lângă faptul că evitau băuturile îndulcite, mâncau cereale, rădăcinoase, fructe, peşte şi fructe de mare.

Cu toate acestea, cercetătorii recunosc că principala cauză de cădere a părului este genetică.

Comentarii Facebook