Tișe face plângere penală împotriva lui Ponta și a corpului de control: E un abuz fără precedent


Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, senatorul Alin Tișe, a reacționat după ce Guvernul Ponta a anunțat că vrea să sesizeze Parchetul cu privire la legalitatea alocării de fonduri de către cabinetul Boc pentru construirea stadionului Cluj Arena.

Cred că prin acest control Ponta încearcă să își elimine adversarii politici, dar cred cî încearcă să își elimine și adversarii politici locali”, a spus Tișe în cadrul unei conferințe de presă, organizate sâmbătă.

Senatorul consideră că trimiterea acestui corp de control este o ”escrocherie” pentru a-l discredita atât pe el, cât și stadionul în sine.

Vreau să va spun că în ceea ce privește legalitatea la Cluj Arena, aceasta a fost întocmai respectată. Cluj Arena a fost construită acum patru ani și că toți oamenii care au muncit la ea sunt astăzi în Consiliul Județean și în orice moment, oricine poate să îi întrebe pe acei funcționari publici care au avizat pentru legalitatea tuturor actelor în ce măsură a intervenit cineva la ei sau le-a cerut să facă ceva ilegal. Poliția politică pe care o exercită dictatorul Ponta prin Corpul de Control ne arată cele mai hidoase și cele mai urâte fețe ale acestui personaj politic.

Este o escrocherie fără margini, făcută cu scopul discreditării mele, a oamenilor care s-au implicat în acest proiect, dar scopul este discreditarea stadionului cel mai ieftin din lume, construit în 2011, la prețul pe scaun. Cluj Arena a costat de 7 ori mai puțin ca și Arena Națională. Prețul pe scaun a fost de aproximativ 1.100 euro, în timp ce la Arena Națională prețul a fost de aproximativ 5.000 euro și în condițiile în care Cluj Arena are pistă de atletism și sală de sport în interior, iar Național Arena nu are”, a declarat Alin Tișe.

Acesta a spus că Ponta are practici ”securistice” precizând că nu vrea să trăiască într-o țară condusă de astfel de oameni.

Tișe a precizat că în urmă cu câteva zile și vice-premierul Liviu Dragnea a ordonat inspectoratului de Construcții să facă cercetări cu privire la Cluj Arena, cu toate că stadionul a fost terminat de myultă vreme.

Fostul președinte al CJ Cluj a anunat că pentru acest ”abuz fără precedent” va depune o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta și a corpului său de control.

Pentru acest abuz fără precedent, luni dimineață, voi depune plângere penală, pe care o voi înregistra la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Cluj, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și grup infracțional organizat. Din punctul meu de vedere, corpul de control al premierului Victor Ponta acționează ca un grup infracțional organizat, iar această plângere îl vizează pe premierul Victor Ponta, pe șeful corpului de control, Ioan Lazăr, pe directorii din cadrul Corpului de Control, precum și echipa corpului de control care a fost deplasată în Consiliul Județean”, a mai spus Alin Tișe.

Comentarii Facebook