Marti 7 Februarie

EXCLUSIV Boc răspunde acuzațiilor Guvernului Ponta: Am acordat 14 milioane pentru Cluj Arena și 35 pentru Arena NaționalăPrimarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a răspuns acuzațiilor Guvernului Ponta, care a anunțat că va sesiza Parchetul cu privire la neregului în alocarea banilor pentru cunstrucția Cluj Arena.

Suma de bani a fost alocată în regim de urgență la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, însă inspectorii Guvernului susțin că nu era nicio urgență.

Totuși, fostul premier Emil Boc a declarat pentru Stiri de Cluj că proiectul de hotărâre a primit toate avizele necesare.

Mai mult, edilul spune că , în cadrul aceleiași ședințe de Guvern, a acordat și 35 de milioane de euro pentru Arena Națională.

Proiectul de hotărâre a fost realizat cu respectarea tutror prevederilor legale pentru că un proiect de hotărâre nu intră pe agenda de Guvern dacă nu are toate avizele necesare din partea structurilor de resort, așa cum sunt stabilite de lege, iar secretariatul general al Guvernului nu pune pe ordinea zi un proiect dacă nu are toate avizele necesare.

În al doilea rând, în aceeași ședință de Guvern, în care am alocat 14 milioane de euro pentru stadionul din Cluj, am alocat, printr-o altă hotărâre de Guvern, 35 de milioane de euro pentru stadionul național. Exact în aceleași condiții, exact cu aceleași semnături, exact pe baza acelorași proceduri. Ce să înțeleg acum din raportul corpului de control al premierului Victor Ponta? Că orice investiție la Cluj e ilegală și că orice investiție în București este binevenită”, a declarat Emil Boc pentru Stiri de Cluj.

Emil Boc a mai precizat și motivul pentru care a fost aprobată cererea Consiliului Județean Cluj de a primi fonduri pentru construcția stadionului.

S-au aprobat pe baza solicitărilor făcute de Consiliul Județean Cluj, în condițiile în care acest stadion este de talie europeană și alături de cel din București ne reprezintă pe plan internațional și putem organiza competiții internaționale. Dacă avea două stadioane în România cu care să te poți mândri și să poți face față la condițiile internaționale nu reprezintă o prioritate pentru Guvern, atunci ce mai reprezintă?”, a explicat primarul Clujului.

Acesta a mai spus că: ”E mai decât evidentă conotația politică a acestui demers și cred că mai mult o să enerveze pe alegători decât să îi facă să voteze cu Ponta

Comentarii Facebook