Duminica 5 Februarie

S-a încheiat vizita președintelui la Cluj. Iohannis vrea să se mai achiziționeze avioane „de ultimă generație” F-35


Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la baza aeriană din Câmpia Turzii, că, în procesul de modernizare a Forțelor Aeriene, România are în vedere achiziționarea de avioane „de ultimă generație” F-35.

Șeful statului a fost prezent astăzi, 2 februarie, într-o vizită la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii, unde au fost realizate investiții.

În ceea ce ne privește, România este hotărâtă să-și dezvolte și să-și modernizeze în continuare capabilitățile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

În același timp, vom acorda și pe mai departe o atenție sporită creșterii capacității operaționale a tuturor structurilor militare, atât prin efort național, cât și în context multinațional. Continuarea eforturilor strategice ale României pentru garantarea integrității teritoriale și securitatea cetățenilor, precum și pentru acordarea de sprijin statelor aliate și partenere, în conformitate cu angajamentele internaționale asumate, constituie o prioritate a politicii externe și de securitate a țării noastre.

Totodată, creșterea rezilienței, atât la nivelul structurilor militare, cât și la nivelul instituțiilor publice și al societății în ansamblu reprezintă o direcție principală de acțiune subsumată implementării Strategiei Naționale de Apărare a Țării.

Armata României este o instituție fundamentală a statului, întotdeauna dedicată apărării independenței, integrității și suveranității naționale a României”, a declarat președintele Klaus Iohannis, notează Digi 24. 

Președintele României a subliniat că valorile morale pe care se bazează forța combativă a armatei – onoare, patrie și datorie – constituie fundamentul misiunii fiecărui militar. Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, precum și să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță.

De asemenea, Iohannis a precizat că „noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice, iar procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”. 

Comentarii Facebook