Proiect ambițios! Drum cu șase benzi pe DN1, dinspre Cluj-Napoca până la Spitalul Regional de Urgență Florești


DN 1, în Florești, ar putea să fie lărgit la 6 benzi, cu două benzi de transport incluse, pe traseul Cluj-Napoca - Spitalul Regional de Urgență Cluj. 

Primarul din Florești. Bogdan Pivariu, a anunțat că acum discută acest proiect cu reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri Naționale, care administrează DN1. 

Studiul de trafic din Florești - DN1 la 6 benzi, unde  este spațiu

Se mai pune încă o bandă pentru transportul în comun pe amplasamentul existent în momentul de față. Există suficient spațiu, cred că sunt doar două puncte în Florești care sunt mai nevralgice, care nu ar avea suficient spațiu.

Există discuții pentru a vedea dacă este sau nu posibilă introducerea unei benzi dedicate de transport în comun, cel puțin până în zona Spitalului Regional de Urgență. 

Mă refer din municipiu până la Spitalul Regional de Urgență. Acolo se poate face pe fiecare sens câte două benzi de circulație, plus o bandă de transport în comun, pistă de biciclete și trotuar.

Vom continua să discutăm dacă este posibil să o ducem (banda dedicată pentru transport) cât mai departe spre Florești, alături de factorii implicați, CNAIR și alții. 

Acum se studiază dacă este fezabil să facem benzi dedicate până la Spitalul Regional de Urgență. Eu cred că se pot face”, a declarat primarul Bogdan Pivariu.

Acesta a spus că a fost terminat studiul de trafic, care arată că pe DN 1 circulă zilnic 64.000 de mașini de la Metro spre Cluj-Napoca. 

Studiul de trafic din Florești - Modernizarea străzii Eroilor este vitală

Strada Eroilor este vitală pentru a putea fi îmbunătățit traficul din Florești. 

Eroilor la 3 benzi este dată de specialiști în toate variantele analizate de acest studiu de trafic. De Eroilor se leagă viitoarea evoluție a traficului, în est și vest. 

Dacă facem un sens giratoriu, pe DN 1, pe Avram Iancu / Cetății și Eroilor la trei benzi, vom avea o reducere cu 27% a timpului de parcurgere și cu 59% mai puțin timp petrecut în trafic. 

Sunt propuse sensuri unice între Florilor și Cetății. Și aici luăm în calcul tot Eroilor la trei benzi. Vor fi îmbunătățiri ale timpului petrecut în trafic. 

În partea vestică, discutăm de străzile Cătanelor, Porii până la intersecția cu strada Ioan Rus și Cetății, de o sistematizare cu sensuri unice, acolo sunt mult mai multe străduțe. Va crește siguranța în trafic, și vor fi reduși cu 20% timpii de așteptare în trafic”, a mai spus Bogdan Pivariu. 

Studiu de trafic în Florești - Centura de Sud din Florești era legată de realizarea studiului

Primarul din Florești a spus că acest studiu de trafic era necesar pentru a putea fi continuată și Centura de sud. Acolo va apărea o bandă bandă dedicată pentru transport pe fiecare sens, pentru a crește viteza cu care mijlocul de transport ajunge la destinație.

Comentarii Facebook