PSD-istii clujeni au depus la Consulatul Maghiar o scrisoare adresata romanilor de pretutindeni, dar au fost tinuti la usa VIDEO

 

Social-democratii clujeni au organizat un mars in centrul orasului si au inmanat o scrisoare consulului maghiar. Delegatia a fost tinuta afara si scrisoarea a fost primita prin usa intredeschisa.

 

Marsul a avut loc intre orele 11.00 si 11.30 pe traseul Piata Avram Iancu-Piata Unirii. Participantii au purtat in maine flori pe care la sfarsitul actiunii le-au strans intr-un buchet pe care l-au inmanat consulului maghiar, impreuna cu o scrisoare adresata romanilor de pretutindeni.

 

"Nu este intamplatoare alegerea Consulatului Maghiar din Cluj, pentru a inmana scrisoarea si buchetul de flori. Mesajul noastru sincer si cald pentru romanii de pretutindeni este transmis si prin Consulatul Maghiar din Cluj, pentru ca noi, social-democratii clujeni, avem convingerea ca daca cineva greseste in tratamentul cetatenilor europeni care vor sa-si sarbatoreasca civilizat Ziua Nationala, poate sa simta mult mai profund greseala, in fata unui buchet de flori, decat in fata oricarui alt simbol. Dorim ca prima urare de La multi ani sa plece simplu si curat pentru fratii nostri romani din Ungaria si pentru ca a ignora un gest ostil al unor oficialitati maghiare nu inseamna neaparat a fi ignorant. Ne dorim sa vedem actiuni in perioada urmatoare care sa ne permita sa trecem peste acest gest jignitor la adresa romanilor", a declarat Mircea Jorj, presedintele PSD Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook