Organizatia Femeilor Liberale Cluj acorda asistenta juridica mamelor afectate de reducerea concediului maternal

 

Organizatia Femeilor Liberale (OFL) Cluj-Napoca a anuntat ca va acorda asistenta juridica gratuita mamele afectate de reducerea concediului maternal.

"Toate studiile de specialitate indica faptul ca dezvoltarea unui copil depinde in mod esential de prezenta parintilor, in special a mamei, in primii ani de viata. A fost unul din considerentele care au stat la baza stabilirii si legiferarii duratei de doi ani pentru concediul de ingrijire a copilului. Reducerea acestei perioade, sub pretextul realizarii de economii bugetare, se inscrie in politica antinationala promovata de PD-L inca de la formarea primului Guvern Boc. Daca incepand cu 1 iulie a fost taiata cu 15% indemnizatia de crestere a copilului, se pare ca de la 1 ianuarie se doreste sa se renunte la jumatate din dragostea de care are parte un copil! Nici o bona si nici o fel de ingrijitoare de la cresa, indiferent cat de profesionista ar fi, nu poate suplini ceea ce o mama ii da copilului sau, respectiv iubire neconditionata, afectiune fara limite si atentie nelimitata", a declarat Cornelia Hatisi, presedinte Organizatiei Femeilor Liberale Cluj Napoca.

Femeile liberale atrag atentia asupra faptului ca nici locuri in crese nu sunt suficiente, asa ca reducerea concediului maternal va afectat si mai mult mamele.

"Avand in vedere aceste considerente, femeile liberale, asemeni tuturor mamelor din tara, protesteaza impotriva acestei masuri, indiferent de varianta pentru care ar opta Guvernul. Nu putem fi de acord ca locul mamei, al familiei, sa fie luat de persoane, care, chiar bine intentionate, nu pot acorda copiilor nostri dragostea si afectiunea de care au nevoie in primii ani de viata", a mai spus Cornelia Hatisi.

In cazul in care Guvernul PD-L va forta reducerea concediului de ingrijire a copilului, OFL Cluj-Napoca va acorda asistenta juridica tuturor mamelor afectate de noua regula.

Comentarii Facebook