Primărița din Chinteni spune că sunt INTERESE care susțin FANY. De când intră RATUC în comună?

 

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat că au fost și sunt interese la nivelul Consiliului Județean Cluj petru ca firmele private de transport să prospere

 

În anul 2008, ne-am trezit cu o firmă privată care a preluat transportul de la RATUC, fără să se consulte nimeni cu noi. Nu neapărat cu Primăria Chinteni, ci cu comunitatea. Nu a fost normal să decidă președintele Consiliului Județean de atunci (n.red Alin Tișe) pentru tot județul”, a precizat primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE (Vezi AICI declarația la minutul 4.50). 

 

Este inadmisibil și ce s-a întâmplat acum. Să vii la o licitație publică și să ai în caietul de sarcini asigurate beneficii. Firma care a asigurat transportul în comun beneficia de un punctaj destul de mare față de ceilalți. Mă întreb ce face Consiliul Concurenței, ce fac instituțiile abilitate de lege să supravegheze și să monitorizeze aceste licitații publice. Dacă pe licitațiile pe care le face Primăria Chiteni se strecoară o mică eroare și pun o singură caracteristică ce ar putea să îi dezavantajeze pe ceilalți imediat vin autotoritățile și îmi anulează licitația”, a mai acuzat Lucia Suciu. 

 

Întrebată să spună lucrurilor pe nume, primarul a acuzat direct interesele care urmăresc să mențină firmele private pe aceste trasee. ”Bănuiesc că este dorința cuiva de a menține aceste firme de transport în detrimentul comunității în funcțiune. Nu se va putea. Va trebui să înțeleagă și judecătorul și președintele Consiliului Județean, va trebui să înțeleagă fiecare firmă privată că, dacă nu asigură un transport la standarde europene, dacă nu vin înspre comunitate cu un preț mai mic, nu vor avea succes. Noi cei care suntem mandatați să reprezentăm comunitatea nu avea decât să ne zbatem pentru ei. 

 

Este inadmisibil să vii în secolul vitezei și să spui că doar această firmă poate să asigure transportul în județul Cluj. Vreau o competiție. Dacă va trebui o licitație, atunci pornim cu toții de la zero. Mergem la licitație și vedem ce e de făcut. Am reușit acum să trecem de această etapă. Sper ca până în 20 februarie să avem transport în comun asigurat de RATUC și în Chinteni. În data de 6 februarie, vom avea consultarea cu populația, pentru a vedea ce își doresc oamenii. Apoi fiecare comună din zona metropolitană Cluj va aproba decizia noastră și apoi ne întâlnim în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru a aproba transportul în Chinteni”, a mai afirmat primarul.

 

Lucia Suciu a precizat că șoferii firmei private au refuzat de multe ori să facă unele curse, pentru că ”nu s-au putut trezi dimineața sau că era prea târziu noaptea”.

 

La ora actuală prețul în Chinteni va fi de 4 lei la un bilet și la un abonament va fi de 100 de lei și oamenii vor beneficia de o linie în plus în oraș”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

 

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a precizat că prețul va fi negociat, dorind un preț de 80 de lei la abonamente.

 

În acest moment, Fany percepe în Chinteni tarife de 5 lei petryu un bilet și de 110 lei un abonament, la care se adaugă de multe ori un abonament RATUC în Cluj-Napoca, pe o linie fiind vorba de 60 de lei.

 

Cei din Chinteni vor veni până în Piața Gării, de unde vor putea schimba autobuzul pentru a ajunge în orice punct din Cluj-Napoca”, a spus Liviu Neag.

Comentarii Facebook