RATUC intră în Florești din 1 martie. Cât vor fi tarifele și un exemplu de traseu?

 

Directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (fosta RATUC), Liviu Neag, a dezvăluit în emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, că autobuzele publice vor intra în comună din 1 martie.

 

La Florești a avut deja loc o dezbatere publică și urmează ca până în 15 - 20 ale lunii februarie să treacă toate materialele și toate documentele tehnice privind acordarea trasportului public către Compaia de Transport Public și aici s-au negociat trasee noi, pe care le-a fixat primarul împreună cu cosiliul local. Sunt niște trasee care vor intra în cartierele Floreștiului. Floreștiul nu mai este un sat în care să vii pe E60 și să îi culegi pe toți oamenii de acolo. 

 

Unul dintre trasee ar fi de la Cetatea Fetei. Se coboară în jos spre axa centrală, dar nu se intră pe axa centrală, ci merg pe Cetății și se iese undeva în E60 înainte de fosta avicola. Îi aducem până în cartierul Mănăștur, pe strada Bucium, de unde fiecare va putea merge unde vrea”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (Vezi AICI declarația, la minutul 36.00).

 

La Florești tariful va fi de 3 lei biletul și de 90 de lei abonamentul. ”Reducerea este de la 110 lei pe Fany, la 90 de lei pe RATUC. În acești bani vor avea și o linie gratuită în Cluj-Napoca, la alegere. Pe oameni asta îi interesează pentru că trebuiau să mai ia un bilet de 2 lei sau un abonament de 60 de lei. De la 170 de lei însumare cele două se coboară la 90 de lei și are două linii”, a mai spus Liviu Neag.

 

Decizia Consiliului Local Florești nu înseamnă că Fany nu va mai putea opera în comună, ci că oamenii vor avea de ales.

Comentarii Facebook