PNL Cluj a definitivat lista pentru Camera Deputaților și Senat - EXCLUSIV


PNL Cluj a definitivat în Biroul Județean de joi, 15 octombrie, lista de candidați pentru Camera Deputaților și Senat.

La Senat vor candida Adrian Oros, ministrul Agriculturii, și Mircea Moroșan, primarul din Huedin.

La Camera Deputaților candidați sunt Radu Moisin (avocat și consilier local), Sabin Sărmaș (directorul Agenției pentru digitalizarea României), Sorin Moldovan (deputat și nepotul lui Vasile Blaga), Cristina Burciu (deputat fost PSD, actual PNL, apropiată de primarul din Turda, Cristian Matei), Ovidiu Câmpean (directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca), Zoli Coraian (director Zona Metropolitană Cluj).

PNL poate obține 2 senatori și cel puțin 5 deputați, cu posibilitatea de a mai câștiga un mandat la redistribuire. Așa se face că locul lui Zoli Coroian este semi eligibil.

Sabin Sărmaș a urcat pe doi, pe lista de la Camera Deputaților, loc care îi fusese propus actualului prefect al Clujului, Mircea Abrudean, dar care l-a refuzat vehement.

Conform unor surse politice din conducerea PNl Cluj, Mircea Abrudean a optat categoric să rămână prefect al Clujului, funcție foarte importantă în actuala perioada dificilă, cauzată de pandemia COVID-19 și în care a avut rezultate apreciate la nivel local și național. 

Senatorul Marius Nicoară, unul dintre greii vechiului PNL, a optat să se retragă elegant, fiind propus pentru o funcție publică la București.
Camera Deputatilor 
1. Moisin Radu 
2. Sarmas Sabin
3. Moldovan Sorin
4. Burciu Cristina
5. Cimpean Ovidiu 
6. Coraian Zoltan 
7. Marc Marinela 
8. Vaman Daniel 
9. Vaida Ovidiu 
10. Molhem Bashar 
11. Moga Sebastian
12. Rusu Ionut 
13. Steopan Florin 
Senat
1. Oros Adrian
2. Morosan Mircea 
3. Ratiu Radu 
4. Forna Maria 
5. Pusca Mircea 
6. Sabo Marius

Comentarii Facebook