Parcare pentru biciclete într-un spațiu SECURIZAT, dată în folosință în parkingurile Primăverii și Băișoara - VIDEO


În parkingurile Primăverii și Băișoara au fost amenajate 96 de locuri de parcat biciclete, în spații îngrădite, în care accesul se face numai cu cartelă. 

În urma procesului de Bugetare participativă a fost implementat proiectul ”Parcări de biciclete sigure”, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat. 

Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Am verificat astăzi parcarea din cartierul Mănăștur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video.

Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020)”, a precizat primarul Emil Boc.

Proiectul pilot a fost realizat de către Sky Park Systems S.R.L.. Valoarea investiției este de 190.400 lei cu TVA.

În continuare, proiectele noi ale municipalității vor avea implicit facilități și locuri de parcare pentru biciclete. Spre exemplu, parkingurile în curs de realizare Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 au prevăzute astfel de amenajări moderne pentru parcarea bicicletelor.

Comentarii Facebook