Miercuri 24 Aprilie

Zeci de locuri de parcare pentru biciclete în Parkingurile din Cluj-Napoca FOTO


Primăria Cluj-Napoca anunță că a implementat unul dintre proiectele eligibile din cadrul procesului de Bugetare Participativă solicitat de mulți clujeni, privind construirea unor locuri de parcare sigure, dedicate bicicletelor.

Astfel, în urma procedurii de licitație privind furnizarea și instalarea de adăposturi pentru biciclete în parkingurile Primăriei a fost declarată câștigătoare societatea Sky Park Systems S.R.L., care a finalizat lucrările în data de 5 mai 2020.

Noile locuri de parcare pentru biciclete sunt dotate cu rasteluri mobile, sisteme de supraveghere video, sisteme de control pentru acces și închidere și au o capacitate de min. 48 locuri atât în parkingul Primăverii, cât și în parkingul Băișoara. 

De asemenea, proiectele de construcție pentru noile parkinguri din oraș (Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9) au prevăzute astfel de adăposturi pentru biciclete.

Direcția Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni.” a declarat primarul municipiului, Emil Boc.

Valoarea de realizare a lucrărilor este de 190.400 lei TVA inclus.

Comentarii Facebook