Moisin: Primaria poate si trebuie sa cumpere Continentalul cu 6,5 milioane de euro! Crezi ca merita?


Firma care se ocupa de vanzarea cladirii Continental a notificat Primaria Cluj-Napoca, in vederea exercitarii dreptului de preemptiune in vederea cumpararii cladirii. Valoarea este de 6,5 milioane de euro.

"Firma de insolventa a comunicat, marti, 5 iunie, posibilitatea de a ne exercita dreptul de preemptiune pentru cumpararea cladirii Continental, daca nu-si exercita Ministerul Culturii acest drept. Am discutat cu Leonard Horvath, directorul Directiei Judetene de Cultura si Patrimoniu National Cluj, care a anuntat ca, din informatiile sale, Ministerul nu doreste sa isi exercite dreptul de preemptiune. Luni, 11 iunie, este ultima zi in care ar mai putea face acest lucru. Daca nu isi exercita dreptul pana luni inclusiv, apoi, timp de 15 zile, si l-ar putea exercita Consiliul Local", a declarat primarul Radu Moisin.

Valoarea imobilului este de 6.583.132 de euro.

"De asemenea, noi am trimis astazi o adresa societatii de insolventa sa ne comunice care este situatia revendicarii imobilului, pentru ca acesta a fost revendicat de Eparhia Reformata din Ardeal, care a pierdut cererea de retrocedare la comisia speciala de la Bucuresti. Din informatiile noastre, Eparhia Reformata inca este in termen sa atace decizia in instanta.

Prin urmare, Consiliul Local va putea sa isi exercite dreptul de preemptiune si sa cumpere cladirea, daca se indeplinesc cumulativ conditiile: Sa nu isi exercite Ministerul Culturii dreptul de preemptiune pana la luni, iar Eparhia Reformata din Ardeal sa nu mearga mai departe in instanta cu revendicarea", a mai adaugat Radu Moisin.

Raspunsul la ambele probleme va fi cunoscut pana la prima sedinta a noului Consiliul Local, care se va forma dupa alegerile de duminica, 10 iunie. "Personal cred ca ar fi oportun ca noul Consiliu Local sa isi exercite dreptul de preemptiune si sa cumpere imobilul, care este o cladire de patrimoniu deosebit de importanta a Clujului, care trebuie redata circuitului cultural", a mai adaugat primarul.

 

 

 

Comentarii Facebook