La Cluj Arena vor apărea 10 stații de încărcare pentru mașini electrice. Tișe se laudă: „Facem mai accesibilă infrastructura pentru mașini electrice”


La Cluj Arena urmează să fie instalate 10 stații de reîncărcare, fiind create 20 de puncte de reîncărcare pentru mașini electrice și un număr de 20 de locuri de parcare, anunță Consiliul Județean Cluj. Valoarea totală a proiectului este de 2.564.831 lei, cu TVA inclus.

Consiliul Județean Cluj și Administrația Fondului pentru Mediu au semnat contractul de finanțare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca”.

„Mă bucur că putem oferi aceste noi facilități într-o locație extrem de accesibilă cum este stadionul nostru. Această investiție va avea un impact semnificativ asupra calității vieții clujenilor dar și în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. Vom face, astfel, și mai accesibilă infrastructura necesară mașinilor electrice și vom contribui în plus la promovarea utilizării mijloacelor de transport ecologice”, transmite Alin Tișe, șeful Consiliului Județean Cluj.

Astfel, la Cluj Arena urmează să fie instalate 10 stații de reîncărcare, fiind create 20 de puncte de reîncărcare și un număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei stații va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, și 97 kW, pentru două stații, rezultând un total de 770 kW.

Comentarii Facebook