Emil Boc explică în ce procent sunt terminate lucrările în centrul Clujului

 

Primarul Emil Boc a explicat că pe unele străzi din centrul Clujului lucrările sunt finalizate în proporție de 70%. 

 

Strada Horea este asfaltat în integralitate. Trotuarele sunt în proporție de 70% finalizate, pistele de biciclete în proporție de 75%, parcările în proporție de 75% și până în 15 octombrie partea de parcări va fi finalizată, partea de piste de biciclete va fi finalizată, urmând ca până în noiembrie vor fi gata trotuarele, parcările și vor fi plantați pomii noi. Mai rămâne un procent de 25% de terminat, numai că sunt părțile de finețe. 

 

Trebuie și un grafic de adus piatră. La câtă piatră s-a pus în Cluj-Napoca și furnizorii de piatră au probleme că nu au putut asigura necesarul. Pe Horea s-ar putea lucra mai mult, dar nu a putut fi asigurat fluxul de piatră, de granit. Pe Horea, pentru începutul anului universitar, pietonii vor circula pe pistele de bicicletă, care nu se vor da în folosință numai când apar trotuarele și pe piste vor fi semnele de biciclete. 

 

Boc: Fără cele 10.000 de mașini din Florești, Clujului nu ar fi aglomerat

 

Pe Avram Iancu lucrările sunt mai avansate. Aici, 80% din lucrări sunt gata și, în maxim 2 săptămâni, vor fi gata detaliile. Se mai lucrează la parcări și în următoarea săptămână vom avea și marcajele făcute. Eu spun că în 2 săptămâni va fi terminat totul.

 

Rămâne provocarea pe Moților. Tronsonul de la strada Coșbuc până la strada Mărginașă intră acum în lucru. Până în 15 octormbeie, va fi drumul asfaltat și până la sfârșitul lunii noiembrie vor fi terminate trotuarele, parcările și pistele de biciclete”, a spus Emil Boc, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Vezi AICI emisiunea înregistrată.

 

Primarul Clujului a spus că a lucrat non-stop. ”Doar 6 zile am fost plecat în această vară din Cluj-Napoca și am lucrat zi și noapte, alături de echipa mea. Din nefericire contractele merg toate până la finele lunii noiembrie. Durata aceasta mai lungă nu ține numai de Primărie, ci și de regii. Spre exemplu, țevile de apă daca le loveai explodau. De 50 de ani nu au mai fost schimbate. Acum s-au înlocuit și să sperăm că în următorii 50 de ani nu vor mai fi probleme”, a mai completat Emil Boc. 

 

Primarul a mai spus că la intersecția cu strada Clinicilor s-a descoperit un adevărat râu la un metru și jumătate. ”Curgea apa ca și pe Someș. Din acest motiv au apărut valuri la asfalt. S-a blocat tptul cu piatră și acum sper să nu mai fie asfaltul cu valuri”, a mai adăugat Emil Boc.

Comentarii Facebook