Demolare pe strada Horea, care poluează zona cu azbociment cancerigen - FOTO și VIDEO


Demolarea unei clădiri de pe strada Horea, nr. 33, din Cluj-Napoca poluează întrega zonă cu azbociment cancerigen, acuză vecinii.

Asta se intampla acum in Centru, Horea 33, in spatele Facultății de Litere, în stanga blocului de apartamente. Acoperisuri din azbociment sunt dărâmate cu buldozerul, sfărâmate în mii de bucăți și emanand un nor de 5 stele. Fără plase protectie, fără a proteja mediul si vecinii”, spune Krisztina Borbala Balogh, pe Grupul Clujul Civic.

Am vorbit cu garda de mediu, dar trebuie sa scriu un e-mail sa relatez tot. Au spus ca azbocimentul trebuie colectat manual și cu protecție și se transporta separat. Aici, din păcate, e dat jos cu buldozerul și este deja amestecat cu caramida și cu tot molozul prăbușit”, a mai relatat Krisztina Borbala Balogh.

Clădirea demolată face loc unui blocuri pe un teren situat între strada Horea nr. 33-35 și strada Crișan nr. 26. Beneficiar este S.C. Prodvinalco S.A., iar proiectul este realizat de S.C. Arhimar Serv S.R.L., firma de proiectare care realizează cu succes toate proiectele de blocuri din zone sensibile. 

Firma va demola și va face un imobil mixt cu regim de înălțime variabil de la (1-3)S+D+P la S+P+3E+M, pe o parcelă de 3836 mp.

Accesul auto de va face de pe strada Crișan și ocazional din strada Horea. Interesant este că de pe strada Horea oamenii vor trebui să treacă prin curtea existentă, deci puțin probabil că acest lucru va fi permis.

Prodvinalco face bloc pe strada Crișan 26, pe un teren cu spațiu verde. Arhimar le dă soare oamenilor 2 ore iarna - FOTO

Azbestul este foarte periculos pentru oameni intrucat se disperseaza cu usurinta in aer si poate fi inhalat. Azbestul este un agent cancerigen care provoacă cancer pulmonar şi mezoteliom, precizează specialiștii.

Datorită acestui pericol au aparut reguli si legi foarte stricte. Acest deșeu trebuie indepartat din perimetrele civile, industriale si nu numai, de catre societati cu personal special instruit si autorizat  pentru indepartarea acestui deseu periculos.


Comentarii Facebook