Emil Boc îl laudă pe primarul din Florești, pentru că a spus stop blocurilor noi: E presiune uriașă!


Primarul Emil Boc îl laudă pe primarul din Florești, Bogdan Pivariu, pentru că se opune construirii de blocuri noi. 

Mă bucur că primarul din Florești este foarte determinat și hotărât să facă școală, creșă, grădiniță, așa cum facem noi în Cluj-Napoca, cu toate facilitățile: drumuri asfaltate, trotuare și are cadru legal. Până acum nu avea”, a spus primarul Emil Boc.

Întrebat dacă e corect să nu se mai emită nicio autorizație nouă la un bloc, primarul Clujului a declarat că: ”Dacă se respectă legea este foarte bine. De ce să fie rău când respecți legea? În Cluj-Napoca sunt mulți supărați pe mine. (Cei din Borhanci sunt supărați că nu se poate construi, dar pe Brâncuși se construiește) Se construiește până când va spune analiza de trafic că nu se mai poate. Acum avem 106 - 112% capacitate în intersecția Borhanci cu Brâncuși. La cât să ajungem? Să distrug calitatea vieții și la cei care locuiesc acolo și la cei care urmează?

Să vă spun cum se întâmplă lucrurile? Vin niște oameni de afaceri care vor să investească. Ei vând, bagă banii în buzunar, iar cei care locuiesc acolo vor trăi într-un coșmar, că nu vor mai putea ieși în oraș. Cei care vin vor trăi și ei un coșmar. Am spus să pregătim lucrurile ardelenește, cu cap. Să facem prima dată infrastructura și după aceea locuirea. Să nu facem ca în Florești și apoi oamenii spun că fac o oră și jumătate până la școală. Acolo ajungem și noi, dacă nu gândim cu cap. Și așa presiunea este uriașă. Nu pot să aprob fără cap. Nu pot să nu mă gândesc la viitorul acestui oraș. Așa e structura mea. Mă gândesc că vreau să trăiesc aici. Să putem avea un oraș primitor, care să devină un ghetou”, a completat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook