Boc vrea un PUG metropolitan: Primarii pot aproba blocuri de 20 de etaje la un metru de Cluj-Napoca


Primarul Emil Boc spune că în septembrie va fi pus pe masa parlamentarilor un proiect de lege privind zonele metropolitane. 

În septembrie, la începutul sesiunii parlamentare, vrem să avem un proiecte de lege pregătit de către noi. În septembrie să punem pe masa Guvernului propunerea noastră. Din cele două proiecte să înaintăm Parlamentului un proiect cu cele mai bune practici europene, adaptat la situația din România, care să dea posibilitatea zonelor metropolitane din țara noastră să se constituie juridic, care să impună o politică unitară în materie de transport public, de învățământ. Nu e normal ca fiecare să facă ce vrea în preajma marilor metropole, pentru că asta afectează calitatea vieții de aici. 

Noi avem o șansă pentru că avem o colaborare bună cu primarii din preajmă, dar altfel ei pot să aprobe blocuri de 20 de etaje, la un metru de granița Clujului, că eu nu am ce să le fac”, a precizat primarul Emil Boc.

Edilul a precizat că el îi asimilează pe locuitorii din Baciu, Florești și Apahida celor din Cluj-Napoca.

Ne-am putea trezi la granița Clujului cu probleme. Eu vin și fac ordine și dincolo la un metru de înalță blocuri uriașe fără drum, fără acces la sănătate, educație și toți vin în Cluj-Napoca. 

Trebuie stabilit prin lege nu numai prin înțelegeri locale. La noi funcționează lucrurile. Primarul din Florești e un om care e deschis la această colaborare. 

Trebuie să ne gândim la calitatea vieții din Florești, Apahida și Cluj-Napoca. Ar fi obligativitatea constituirii unui PUG, a unui plan de mobilitate care să fie obligatoriu, pentru toate unitățile. Adică ceea ce facem noi acum. Nu aprobăm dacă nu avem asfalt, școală, grădiniță. Punem punctul și stabilim o rază de 500 de metri pentru a avea toate utilitățile și dotările”, a spus primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook