De ce echipa din Dej nu va juca pe Cluj Arena. Tișe: „nu au avut un contract pentru stadionul Cluj Arena, au avut doar o adresă de înaintare”


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit într-o conferință de presă despre informațiile care apăruseră în mediul online săptămâna trecută, potrivit cărora o echipă din Dej ar fi trebuit să-și dispute meciurile pe stadionul Cluj Arena. 

Potrivit informațiilor prezentate de Alin Tișe, Societatea din Dej nu a avut un contract pentru stadionul Cluj Arena, ci doar o adresă de înaintare către ei, prin care în principiu li se spunea că în perspectivă ar putea juca și ei pe Cluj Arena. 

Tișe neagă existența unui contract semnat între Consiliul Județean și FC Someșul Dej pentru închirierea stadionului Cluj Arena

Menționăm că Vicențiu Știr, finanțatorul  echipei din Liga a 3-a, FC Someșul Dej, a anunțat pe 3 februarie, că a semnat contractul de închiriere pentru Stadionul Cluj Arena cu Consiliul Județean, chiar pe pagina sa de Facebook. În imagine, Știr semna mai multe foi, care potrivit descrierii ar fi reprezentat contractul de închiriere a stadionului din inima Clujului.

Președintele Consiliului Județean Cluj însă neagă  existența unui contract scris între Consiliul Județean și echipa FC Someșul Dej.

Nu a existat un contract scris între Consiliul Județean și respectiva asociație sportivă. Motivul pentru care am decis alături de colegii de la Cluj Arena, în urma unei analize, ca echipa dejeană să nu joace acolo, este următorul. Este vorba de un an competițional în curs, în care atât stadionul, cât și spațiul aferent sunt prinse deja într-un program calendaristic, pe care echipa Universitatea Cluj și l-a asumat la începutul campionatului. 

Mai există două luni din acest retur, în luna mai deja se încheie acest retur. Atunci, am hotărât că pentru a nu bulversa activitatea echipei care deja joacă acolo, a nu bulversa mediul competițional pentru „U” Cluj și a nu interfera în această campanie de promovare în prima ligă, respectarea contractului cu „U” Cluj este o prioritate pentru Consiliul Județean Cluj”,  a declarat Alin Tișe.

Din luna mai FC Someșul Dej va avea posibilitatea să încheie un contract cu Cluj Arena?

Din luna mai, când se încheie returul, se poate face o analiză cu privire la posibile alte cereri și alte solicitări venite din partea altor cluburi de a juca la începutul unui campionat pe acest stadion, astfel încât la terminarea returului în mai, dacă vor exista solicitări și vom vedea în ce ligă va juca „U” și programul celorlalte solicitante, vom analiza toți factorii și eventualele suprapuneri, astfel încât toți să știe la ce să se aștepte”, a mai adăugat Tișe.

În momentul de față era imposibil să strecurăm o altă echipă printre meciurile și antrenamentele echipei Univeritatea Cluj, pentru că la momentul în care am încheiat contractul cu „U” Cluj, noi nu i-am informat că urmează la un moment dat să vină încă o echip sau două echipe, sau trei care să încurce într-o formă sau alta activitatea „U” Cluj”, a precizat președintele CJ Cluj.

Comentarii Facebook