Bugetul comunei Florești a fost votat. USR a votat împotrivă, după ”războiul” de cinci zile


Comuna Florești are buget pe anul 2022, fără ca aleșii USR PLUS să îl fi votat pe motiv că nu este sustenabil.

Războiul contestațiilor și amendamentelor din Florești a durat 5 zile

De circa 5 zile, în mediul politic din Florești este o tensiune uriașă. Consilierii USR PLUS nu au vrut să dezbată amendamentele în ședința pe comisii a Consiliului Local, pentru a negocia și decide care sunt pertinente și care nu. USR PLUS a decis să intre cu contestații la bugetul local, în ședința Consiliului Local de luni. Toate contestațiile au fost respinse, iar juristul Consiliului Local le-a explicat că nu cunosc legea și au încurcat lucrurile. Consilierii locali ar fi trebuit să depună amendamente nu contestații, pentru că acestea pot fi depuse numai de către cetățeni.

USR PLUS a acceptat eroarea și a revenit în ședința de vot a bugetului

Marți, 8 februarie, consilieri USR PLUS au revenit în ședința Consiliului Local Florești, unde s-a votat efectiv bugetul, cu amendamante.

Consilierii locali USR Florești nu cunosc legile administrative? Jurista i-a scos la tablă la finalul ședinței - VIDEO 

Toate au fost respinse, pe motiv că se suprapun cu lucrurile care sunt deja prinse în buget.

Amendamentele USR PLUS la bugetul local Florești

Consilierii USR PLUS au propus, între altele, un centru de permanență, care să fi deservite de medicii de familie, plătit din bani de la buget, pentru a fi degrevată activitatea UPU Cluj. Aceștia au fost întrebați ce costuri ar avea proiectul și au spus că vor vedea ulterior, pentru că acum este numai un o propunere. Consilierii PNL au spus că acest proiect se suprapune cu punctul SMURD din Florești, care este plătit tot din banii locali. ”Oricine suna, vine o ambulanță în câteva minute”, a precizat un consilier PNL.

De asemenea, alt proiect prevede plantarea de copaci pe strada Eroilor, în dreptul cimitirului. Consilierii PNL au spus că se vor planta copaci, cu ocazia modernizării străzii și că sunt prevăzuți oricum bani în buget pentru acest lucru, nefiind nevoie de o alocare expresă pentru o perdea de arbori. 

O altă propunere a fost de modernizare a stațiile de pe strada Avram Iancu, prin exproprierea sau cumpărarea terenurilor de la proprietari. 

Un alt proiect presupune montarea unui panou electronic de informare a populației. Consilierii PNL au spus la ședința de luni, 7 februarie, că există prevăzuți bani pentru strategia de digitalizare a comunei. 

Comentarii Facebook