Activist din Cluj: Să cereți dezvoltatorilor să vândă apartamente cu 5% adaos, pentru cazurile sociale. Boc: Ar fi trafic de influență!


Activistul civic, profesorul Eniko Vincze, i-a propus lui Emil Boc să ceară dezvoltatorilor imobiliari să vândă apartamente construite, cu adaos de 5%, pentru a fi date apoi cazurilor sociale. 

Nu sunt în favoarea investiții banului public în dezvoltatorii imobiliari, dar dacă chiar vreți să creșteți mai rapid numărul locuințelor ați putea cumpăra din miile de apartamente care se construiesc de pe piață.

Mai este eventualitatea ca dezvoltatorii imobiliari să renunțe la acest profit în cazul apartamentelor pe care le-ați cumpăra. Sau măcar să își reduc profitul la 5 sau 10%”, a spus profesorul Eniko Vincze, activist civic pentru drepturile romilor de la Pata Rât.

Primarul Emil Boc a spus că nu poate face trafic de influență

Evident că nici noi nu suntem mulțumiți de resursele pe care le avem pentru a acoperi nevoile orașului de locuințe sociale.

Noi plătim chirii pentru cei care s-au calificat potrivit prevederilor legale. Avem o veste bună prin PNRR. Noutatea este că putem cumpăra terenuri de pe piață pentru construcția de locuințe. Primăria nu mai are terenuri pentru a construi locuințe sociale. Și acum când am găsit pe Sobarilor acest teren a trebuit să lucrăm 3 ani de zile pentru a-l pune la punct din punct de vedere legal.

Acum PNRR ne va permite să cumpărăm terenuri și să extindem locuințele sociale. 

În privința negocierii cu privații eu vă susțin și vă felicit. Noi nu le putem cere investitorilor să ne dea la un preț mai mic, pentru că asta ar însemna trafic de influență. Dvs., societatea civilă, dacă discută cu ei, e foarte bine. Noi când trecem la cumpărarea de locuințe, dacă ei ni le vând la prețuri mai mici, ar fi extraordinar. Dar știm că ”There is no free lunch in this world!”. Dacă le-am cere, ne-ar cere să le dăm cinci etaje în plus. Nu putem intra într-o asemenea negociere”, a declarat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook