Contre între consilierii locali PNL și USR, după scandalul din Comisia de urbanism, unde Sergiu Leuce i-a adus pe dezvoltatorii imobiliari


Consilierii locali PNL Florești revin cu detalii din scandalul creat de faptul că Sergiu Leuce, USR, președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului local i-a invitat pe dezvoltatorii imobiliari la ședință. 

Noi avem un mandat clar de la cei care ne-au ales în Consiliul Local să îi reprezentăm, iar acest mandat constă în implicarea activă și reală în comunitatea noastră. Nu suntem aici să ne jucăm de-a administrația publică.

Având în vedere că acuzele vizează grupul PNL Floresti și este vizat și colegul nostru Edmund Martin, noul președinte al Comisiei de Urbanism, precizăm că dezaprobăm faptul că nu am fost consultați de către fostul președinte legat de intenția de a invita unii dezvoltatori/beneficiari la discuțiile din comisii, era nevoie de o consultare prealabilă pentru ca această colaborare să fie corectă. 

Astfel, dezaprobăm  acțiunile  de a contacta și invita beneficiari, fapt ce indică intenția de a face lobby. Suntem transparenți în comisie, dar intenția de a participa la ședință revine cetățeanului implicat sau investitorului, nu vice versa.

Respectăm programul politic al PNL, iar potrivit acestuia asigurăm cetățenii că domeniul urbanismului este prioritatea noastră zero. 

Subliniem că ne dorim în continuare colaborarea cu toți colegii din Consiliu,

implicit cu fostul președinte, care are 10 ani experiență în domeniul construcțiilor, dar în mod onest, deschis și transparent .

Nu dorim să transformăm ședintele de comisii sau Consiliu în circ și dezaprobăm profund orice atacuri sau jigniri la adresa colegilor noștri”, spun consilierii locali PNL Florești.

Sergiu Leuce (USR), schimbat din funcția de președinte al Comisiei de Urbanism din CL Florești, după ce a adus dezvoltatorii la ședință

Radu Chirilă, președintele USR Cluj, a spus că ”ședințele de Comisii de specialitate ale Consiliului Local trebuie să fie publice și accesibile oricui poate aduce informații ce pot ajuta consilierii locali să ia decizii pe deplin informate privind dezvoltarea comunei noastre. Un astfel de exercițiu ar fi trebuit să aibă loc marți când au fost invitați dezvoltatorii unor proiecte controversate pentru a clarifica motivația din spatele proiectelor și pentru a li se explica poziția Comisiei Consiliului Local nemijlocit, în scopul creșterii calității proiectelor depuse în viitor. 

În ședința internă de pregătire a ședinței, USR PLUS a decis respingerea tuturor proiectelor problematice, așa cum a fost exprimat votul și în Comisie. 

Din păcate, colegii de la PNL au folosit această situație pentru a forța schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism, Sergiu Leuce (USR), inginer constructor cu peste 10 ani experiență în domeniu, cu Edmund Martin (PNL), fără experiență profesională în urbanism sau construcții. 

Este important de menționat că propunerea a venit din partea consilierului local PNL Laar Andras, aflat la al treilea mandat, parte din echipa lui Horia Șulea și care a contribuit la aprobarea proiectelor controversate din comună. Această schimbare nu a avut un temei în regulamentul de funcționare aplicabil și a fost strict o decizie politică unilaterală”, a spus acesta.

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, spune NU unui nou cartier cu 150 de case în Tăuți: S-ar naște un nou sat, fără drum de acces

Comentarii Facebook