Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, spune NU unui nou cartier cu 150 de case în Tăuți: S-ar naște un nou sat, fără drum de acces


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, susține că nu este de acord cu proiectul de amenajarea a 150 de case în Tăuți, spre Sălicea, fără drum de acces. 

Este un proiect frumos, dar are mari probleme de acces. Practic nu are drum de acces. Este prevăzut un drum temporar de acces pentru realizarea construcției, dar apoi oamenii vor trebui să circule pe un drum existent, de 4 -5 metri lățime, pe lângă cimitir. Acest lucru nu poate fi acceptat, deoarece, după finalizare, ei vor crea uriașe probleme locuitorilor. Practic s-ar fi născut un nou sat fără drum de acces”, a declarat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești. .

Primarul a spus că dezvoltatorul trebuie să identifice soluții pentru a realiza un alt drum de acces sau să aștește ca Primăria să realizeze unu, pe baza unor studii. ”Mai întâi asigurăm infrastructura și apoi dezvoltarea. Dacă unii constructori se grăbesc, atunci  trebuie să facă ei aceste investiții eșențiale pentru un trai decent, așa cum ne dorim în Florești. Nu poți muta numai niște oameni și apoi să ne lași nouă problema accesului. Proiectul a fost respins de colegii din Comisia de Urbanism a Consiliului Local Florești”, a declarat Bogdan Pivariu.

Cele 150 de case din proiect ar urma să aibă D+P+E+M, iar în cartier să fie prevăzute imobile de servicii și funcțiuni diverse.

Sergiu Leuce (USR), schimbat din funcția de președinte al Comisiei de Urbanism din CL Florești, după ce a adus dezvoltatorii la ședință

Comentarii Facebook