Sergiu Leuce (USR), schimbat din funcția de președinte al Comisiei de Urbanism din CL Florești, după ce a adus dezvoltatorii la ședință


Sergiu Leuce a fost schimbat din funcția de președinte al Comisiei de urbanism a Consiliului Local Florești, după ce a fost acuzat că face lobby pentru dezvoltatorii imobiliari.

Leuce i-a invitat la ședința de miercuri, 24 martie, pe dezvoltatorii imobiliari din Florești care aveau proiecte în discuție. Sergiu Leuce nu a avut acordul celorlalți consilieri locali din comună pentru a-i invita pe dezvoltatorii imobiliari, astfel că au izbucnit discuții aprinse în Comisie.

Consilierii locali PNL au propus pe loc schimbarea lui Sergiu Leuce din funcția de președinte al Comisiei, pe motiv că ar face jocurile dezvoltatorilor imobiliari. Leuce a fost înlocuit prin votul consilierilor, pentru că a încălcat regulamentul. 

Comisia de Urbanism din Florești este supusă unor mari presiuni din partea dezvoltatorilor imobiliari, care doresc emiterea în continuare a autorizațiilor de construcție pe bandă rulantă. 

Noul președinte este Edmund Martin. 

Cei doi consilieri USR din comisie au motivat că au vrut să aibă informații chiar de la dezvoltatori în legătură cu proiectele supuse dezbaterii, cu toate că aveau la dispoziție dosare cu toate datele. 

Ședinta s-a terminat prin respingerea proiectelor:

- Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME S(D)+P+3E, AMENAJARI EXTERIOARE, BRANSAMENTE LA UTILITATI, OPERATIUNI NOTARIALE” Sat Floresti, Str. Sesul de Sus fn, Jud Cluj; Proiectul propune realizarea a 138 apartamente si un spatiu de servicii; 

- Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE HALA DEPOZITARE SI BIROURI CU REGIM DE INALTIME PARTER SI 2 ETAJE, CABINA POARTA, ACCES AUTO, IMPREJMUIRE, AMENAJARI EXTERIOARE, RETELE EDILITARE”situate in Comuna Floresti, Sat Luna de Sus, fn, DN1/E60 KM 8, Jud Cluj;

- Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE UN IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME D+P+5E CU FUNCTIUNI MIXTE LA PARTER, SI UN IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME D+P+3E+ER, IMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI SI BRANSAMENTE LA UTILITATI”sat Floresti, str Teilor, fn, Jud Cluj: Proiectul propune realizarea a 70 apartamente si spatii de servicii la parterul imobilului de la strada.

Comentarii Facebook