Sensuri unice în Iris, cu câte o bandă pe sens, pentru a descuraja traficul de tranzit - Dezbatere Piața Liebknecht


Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze spațiul din Piața Liebknecht - Parc Iris și străzile adiacente.

Pentru salvarea zonei ar urma să fie implementat un sistem de sensuri unice, iar șoferii nu vor mai folosi străzile ca spațiu de tranzit. ”Sistemul de sensuri unice va avea numai o bandă pe sens, dar va dezavantaja traficul de tranzit. Nu va mai fi avantajos pentru cineva să folosească străzile rezideniale ca scurtătură, pentru a evita blocajele de trafic de pe arterele mari, ceea ce va favoriza calitatea locuirii în această zonă”, a spus arhitectul Planwerk, Tiberiu Ciolacu. 

Strada Războieni este organizată cu sens unic spre vest, strada Puieților este organizată cu sens unic spre nord. strada Gheorghe Asachi spre vest, strada Spiru Haret spre sud, strada Postăvaru și Nicolae Românu, spre Sud, iar strada Iris de la Este spre Vest. 

Untitled.png

Propunerea vizează amenajarea unor legături pietonale între Piața Liebknecht - Parc Iris și străzile adiacente, pe o suprafață de 23.500 de mp și care cuprinde Strada Karl Liebknecht, strada Războieni, strada Puieților, strada Gheorghe Asachi, strada Spiru Haret, strada Postăvaru, strada Nicolae Românul, strada Iris (parțial), Parcul Iris. 

Piața Karl Liebknecht va deveni un centru de cartier. ”Scuarul pietonal de pe latura de este se pietonalizează și va deveni adevăratulcentru de cartier, principalul loc de întâlnire. Este gândit cu mobilier urban, o mică amenajare cu apă. Parterul clădirilor va beneficia de terase care se vor putea extinde spre exterior”, a mai spus arhitectul.

Untitled.jpg

Situația de astăzi și cum va arăta totul în viitor.

Untitled.jpg

Locurile de parcare din piață, circa 35, vor fi relocate în zonă. 

Untitled.png

Comentarii Facebook