Clujenii vor plăti abonamente de parcare și pentru biciclete


Primăria Cluj-Napoca propune din 2021 instituirea abonamentului de parcare pentru biciclete, mopede și motociclete.

Pentru că în noile parkinguri ale Clujului au apărut locuri de parcare pentru biciclete, mopede sau motociclete, municipalitatea urmărește să obțină bani de la proprietarii acestora care beneficiază de acest serviciu. 

Astfel, în dezbatere publică au fost scoase atât noile tarife de parcare pentru autoturisme care cresc cu până la 50%, dar și abonamentele pentru pentru motociclete, mopede și biciclete.

Propunerea este de a se plăti un abonament anual de 52 de lei.

În urma procesului de Bugetare participativă, în 2020, a fost implementat proiectul ”Parcări de biciclete sigure” în Primăverii și Băișoara, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat. Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020).

Proiectul pilot a fost realizat de către Sky Park Systems S.R.L.. Valoarea investiției este de 190.400 lei cu TVA.

Astfel de facilități vor fi realizate și în parkingurile Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 (toate finalizate în cursul verii).

Comentarii Facebook