Miercuri 24 Aprilie

Ludovic Orban: Clujul nu are nevoie de carantină. E un platou, practic, suntem pe un platou


Premierul Ludovic Orban a precizat că la Cluj nu este nevoie de carantină, pentru că s-a ajuns la o situație de ”platou”, adică numărul cazurilor stagnează și ar putea să scadă.

Eu urmăresc datele, pot să vă spun că la Cluj şi la Timişoara, pe baza datelor de pe săptămâna trecută, e un platou, practic, suntem pe un platou, nu a existat o creştere semnificativă şi e posibil ca, dacă măsurile care au fost luate, atât cele dispuse pe plan judeţean, local, cât şi cele adoptate la nivel naţional, e posibil să dea rezultate", a declarat premierul Ludovic Orban.

Despre județul Sălaj unde sunt foarte multe cazuri, a spus că: ”Am făcut analiza pentru cele trei localităţi urbane din Sălaj pentru care s-a decis intrarea în carantină pe data de 5 noiembrie şi toate cele trei localităţi, după aproximativ 7 zile, au început să înregistreze un trend de reducere a numărului de cazuri, un trend descendent. Deci este clar că măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate şi peste tot unde, pe baza metodologiei de evaluare care este stabilită de INSP, se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri”.

Care sunt motivele pentru care NU se discută, deocamdata, despre carantinarea municipiului Cluj-Napoca

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că printre cazurile active la nivelul municipiului Cluj-Napoca au fost identificate peste 350 de persoane pozitive care nu au forme legale de ședere în oraș, majoritatea dintre ei fiind carantinați în județele de domiciliu.

Comentarii Facebook