Cătălin Drulă, șeful USR, îl face incapabil pe Emil Boc: Nu a venit nimeni la licitația la Centură… lucrurile au fost făcute prost


Președintele USR, Cătălin Drulă, spune că Emil Boc este irascibil și a strigat la consiliera USR Alexandra Oană pentru că a fost prost proiectul Centurii Metropolitane. 

Domnul Boc este foarte nervos pentru că este complet incapabil să implementeze cele două proiecte mari ale Clujului, adică metroul şi centura metropolitană. Sunt două proiecte care sunt fix în mâna dumnealui, conduce licitaţiile, a organizat studiul de fezabilitate, l-a derulat. A avut o licitaţie lansată acum pentru centura metropolitană la care nu a avut nicio ofertă depusă. Este un semnal că lucrurile au fost făcute prost în studiul de fezabilitate derulat chiar de primăria dumnealui”, a transmis, miercuri, Cătălin Drulă.

Centura metropolitană este finanţată prin Proiectul Operaţional Transport, program care merge cu extensie până în 2030, tocmai pentru a avea o şansă să se realizeze, deoarece, dacă ar fi fost în PNRR, ar fi avut ca termen limită de finalizare anul 2026”, a transmis USR, la acuzațiile lui Emil Boc că el a scos centura din PNRR. Dacă ar fi rămas în PNRR, trebuia să fie finalizată până la mijlocul anului 2026, lucru imposibil, recunoscut și de Emil Boc.

Drulă a spus că scoaterea centurii metropolitane din PNRR a fost decizia bună: ”Nu are contract semnat de execuţie nici în 2023, deja încep în 2024. Şi e un proiect complex, acolo durează cel puţin 3-4 ani construcţia. Deci, prin includerea în Programul Operaţional Transport, chiar are o şansă să nu piardă finanţarea. Şi sunt tot fonduri nerambursabile, tot fonduri europene, numai că pe alt program”.

Consilerii locali USR Cluj-Napoca l-au acuzat pe Emil Boc de incompetență, după ce licitația la Centura Metropolitană s-a anulat, pentru că nicio firmă din cele 29 interesate nu au depuse oferte.

Eu am impresia, aşa, când vă aud, că USR e un partid aşa, ghiocel, care a apărut aşa, după primăvară, curat ca lacrima, care nici usturoi nu a mâncat, nici la guvernare nu a fost....e luna de pe cer, Raiul pe pământ. O demagogie cum rar mi-a fost auzită în 20 de ani de politică românească. Mai fraţilor, tot are o limită în demagogie. Ce puteţi să reproşaţi la acest proiect?!”, a afirmat, vizibil nervos, primarul din Cluj-Napoca.

Emil Boc a spus că proiectul este perfect și că nu își explică ce s-a întâmplat, dar că a pus ”specialiștii” să afle răspunsul. ”Partidul ăsta ghiocel, care se dă Sfântă Fecioară, să nu uite că a fost la guvernare şi numai rău a făcut Clujului în materie de infrastructură (...) Aţi scos centura metropolitană din PNRR, de unde era pusă de Guvernul liberal. Un pic de ruşine nu aveţi?!”.

Arătați-mi un șurub pe care USR-ul l-a construit la Cluj. Un șurub, nu o centură, nu un metrou, nu un tren metropolitan, nu o creșă, nu o grădiniță. Un șurub să fi construit, atunci accept lecții, dar până atunci nu accept lecții de acest fel, dragii mei. Totul are o limită și în toleranța mea, și în modelul de bună practică pe care îl abordez în Consiliul Local. Accept dialogul, accept propunerile, accept critica, dar raportată la realitate. Nu am alte soluții miraculoase, decât cele pe care pământenii prin specialiști ni le oferă. Să faci demagogie în halul ăsta în Consiliu Local, mi se pare absolut deplorabil. Și repet, dacă ar fi venit de la un cetățean îl înțeleg, că cetățeanul are dreptul să mă critice, dar voi, care ați scos centura din PNRR, nu aveți niciun drept moral, nici politic să criticați. Aveți dreptul să stați ca și ghiocelul cu capul plecat și nu să faceți pe ghiocelul - ca față nepătată a Clujului, din punct de vedere politic”, a încheiat Emil Boc, în ședința de luni a Consiliului Local. Vezi înregistrarea VIDEO aici. 

Comentarii Facebook