Carmen Iohannis nu participă la greva profesorilor, alături de colegii ei de catedră din Sibiu. Prima Doamnă e hotărâtă să meargă luni la ore


Carmen Iohannis e hotărâtă să nu încurajeze greva generală din învățământ. Prima Doamnă nu este membru al niciunui sindicat și nu a semnat lista cu cererile profesorilor, potrivit unor surse locale.

În consecință, Prima Doamnă s-ar putea prezenta singură la catedră luni, în fața copiilor, în condițiile în care colegii săi profesori de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu aleg să intre în grevă.

Președintele Klaus Iohannis și-a făcut opinia auzită, în legătură cu revendicările profesorilor.

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate, trebuie să avem grijă și de cei care formează tânăra generație. Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare.

O să insist pe această chestiune ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de legea salarizării și grilele care se fac pentru învățământ să fie unele care, sigur, satisfac nevoile sistemului”, a fost declarația președintelui Iohannis.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, continuă să nu facă nicio promisiune în legătură cu posibile măriri salariale pentru profesorii care amenință să intre în grevă generală de luni. El a precizat însă că legea salarizării nu se poate face „peste noapte” și că ministerul nu are „un sac de bani” care poate fi împărțit la toată lumea. 

Comentarii Facebook