Boc nu are milă de casele fără autorizație de pe Valea Fânațelor: ”Vine demolarea. Nu primesc nici case sociale!”


Primarul Emil Boc a declarat că nu va avea milă de cei care și-au făcut casele ilegal pe Valea Fânațelor. 

Nu pot să nu iau măsuri față de cetățenii care au ridicat case ilegal în municipiu, pentru că mă fac vinovat de abuz în serviciu. Va urma amendă și demolare, e tot ce pot face!”, a spus Emil Boc, la un post radio.

Primarul a mai adăugat că aceste persoane, care rămân fără casele în care și-au investit toți banii, nu vor beneficia de locuințe sociale.

Pe Valea Fânațelor sunt acum 250 de case fără autorizație.

Demolarea caselor se va putea face numai pe baza unor sentințe, nu după capul primarului Emil Boc

Primarul Emil Boc a spus că nu știe cum s-au racordat la rețeaua de energie electrică cei care au ridicat case pe Valea Fânațelor, fără a avea autorizație. 

Dacă sentințele vor rămâne definitive, le vom demola. Nu pot face decât aplicarea legii. Vă rog să mă înțelegeți. Problema socială este una, dar problema respectării legalității într-un oraș nu poți să o negociezi. Nu îmi justific funcția de primar, dacă nu sunt în stare să aplic legea. 

Una dintre obligațiile legale ale unui primar este să vegheze la respectarea legalității. Nu pot avea decât aceeași unitate de măsură. Cum pot să opresc alte construcții ilegale în alte părți ale orașului? Vor spune că acolo s-a putut.

Cine a făcut cu autorizație, dar a depășit limitele ei este una. Ei poate intra în legalitate, dacă legea le permite. Unde s-a făcut fără autorizație, din start te-ai gândit să faci o casă ilegal, nu există altă soluție decât demolarea, prin sentințe judecătorești”, a mai spus primarul. 

Comentarii Facebook