Doi clujeni propuși la CCR: judecătorul Cristi Danileț și pe avocatul Peter Eckstein-Kovacs


USR a propus la Curtea Constituțională a României (CCR) doi clujeno: judecătorul Cristi Danileț și avocatul Péter Eckstein-Kovács.

Cristi Dănileț, judecătorul după care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR), a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze și să timoreze justiția. CCR are nevoie de un judecător precum Cristi Danileț, liber, independent și proeuropean, care să apere democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului și independența, așa cum Cristi Danileț a făcut-o până acum”, se precizează în comunicatul partidului.

Péter Eckstein-Kovács a fost senator UDMR în legislatura 2004-2008 și consilier prezidențial pentru minorități în perioada 2009-2011.

În 2018, Eckstein-Kovacs a demisionat din UDMR, nemulțumit de ”cârdășia” cu PSD.

Avocatul Péter Eckstein-Kovács a dovedit, de fiecare dată, că principiile și moralitatea sunt incontestabile. A demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, când colegii lui n-au vrut să susțină Legea ANI, a renunțat la postul de consilier la Cotroceni, când fostul președinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roșia Montană și și-a dat demisia din UDMR în semn de protest față de sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD și ALDE în asaltul asupra Justiției”, se arată în comunicatul USR.

Comentarii Facebook