Sambata 23 Septembrie

Banda dedicată pentru transportul în comun ar putea fi un SUCCES, dacă șoferii respectă regulile

 

Primăria Cluj-Napoca a implementat banda dedicată pentru transportul în comun pe axa Est-Vest.

 

Este vorba despre banda unică pentru mijloacele de transport pe ruta B-dul 21 Decembrie 1989 (între stația Someșul și strada Memorandumului, la intersecția cu strada Emil Isac). Banda dedicată s-a realizat la bordură, în locul parcărilor care au fost desființate. Noua reglementare de circulație a impus și interzicerea virajului la dreapta de pe B-dul 21 Decembrie 1989 pe strada Paris. Parcările desființate au fost relocate în parcarea de pe strada Năvodari, respectiv pe strada F. Joliot Curie (unde, odată cu instituirea sensului unic, au fost marcate și parcări pe ambele părți ale străzii). Precizăm faptul că au fost realizate 256 de locuri de parcare (pe strada Năvodari și pe strada strada F. Joliot Curie), în locul celor 132 desființate.

 

Recomandăm conducatorilor auto care doresc să ajungă în zona Gară – P-ța Abator (dinspre cartierul Zorilor) – Gheorgheni să folosească traseul P-ța Avram Iancu – str. Cuza Vodă – str. I.P. Voitești – Pod Traian, care oferă o descărcare mai rapidă, față de circulația pe strada Constanța.

 

De asemenea, și în Piața Avram Iancu- latura estica, s-a dedicat o bandă transportului în comun, în prelungirea celei existente în Piața Ștefan cel Mare pe sensul de mers dinspre Piața Cipariu spre B-dul 21 Decembrie 1989. 

 

Aceste măsuri au fost luate în urma comisiei de circulație din 25 iulie 2017 și pe baza opiniilor exprimate la dezbaterea publică.

 

Primăria Cluj-Napoca face un apel conducătorilor auto să dea dovadă de înțelegere și să se conformeze noilor reglementări de circulație”, precizează oficialii Primăriei.

 

O altă condiție pentru ca banda să fie un succes este ca șoferii să îneapă să își lase mașinile acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun sau cu alte mijloace de transport alternative: bicicleta, trotineta sau pe jos. 

Comentarii Facebook