Aleșii USR PLUS Florești, acuzați că-i ”sfidează” pe floreșteni! Au părăsit ședința unde s-au dezbătut și soluționat contestațiile primite


Consilierii Locali USR - PLUS din Florești au făcut din nou scandal și au ieșit din ședința în care se dezbăteau și solutionau contestațiile (amendamentele) la legea bugetului local.

Consilierii USR PLUS au plecat din ședința de dezbatere a contestațiilor

Cei de la USR PLUS nu au vrut să dezbată aceste amendamente, pe motiv că ei vor să facă acest lucru în public, deși Legea 273 prevede clar că aceste contestații se soluționează de către consilierii locali, iar la final, pe baza consensului, se intră cu ele în ședința ordinară a Consiliului Local Florești, unde se votează.

Spre exemplu, la Cluj-Napoca, în cursul zilei de joi, 3 februarie, primarul Emil Boc a prezentat amendamentele la legea bugetului local pe acest an, aduse de USR PLUS și Consiliul Civic Local, cărora le-a mulțumit.

USR PLUS a avut la Cluj-Napoca două amendamente bune, de majorare a burselor școlare și de asigurare a unei mese calde în școli. ”Aceste amendamente sunt foarte bune și au fost acceptate de consilierii locali, urmând să intre în votul Consiliului Local la aprobarea bugetului din 8 februarie”, a spus Emil Boc.

La Florești USR PLUS nu s-a vrut discutarea și aprobarea amendamentelor

Știri de Cluj s-a interesat care este situația la Florești, pornind de la amendamentele expuse la Cluj-Napoca, în ce constau și câte sunt. 

Vineri, 4 februarie, a avut loc la Florești ședința cerută de lege, de discutare și soluționare a amendamentelor, dar consilierii USR PLUS Florești au venit la întâlnire și au spus că vor pleca, pentru că ei vor să le dezbată în public, în ședința Consiliului Local de aprobare a bugetului, deși legal acest lucru nu se va mai putea face. Necunoașterea legii nu te absolvă de consecințele ei. Probabil că amendamentele ar fi fost utile pentru floreșteni, dar nu mai pot fi aplicate. 

Eu am stat cu aparatul administrativ la dispoziția Consiliului Local pentru dezbaterea contestațiilor, care în mare parte erau ale celor de la USR. Au venit cei de la USR PLUS și un cetățean. I-am informat că potrivit legii trebuie să ia o decizie în privința contestațiilor, să vedem dacă nu se suprapun peste alte propuneri sau să le comasăm. Ei au spus că vor să discute în ședința de aprobare a bugetului și au plecat”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, când a fost întrebat ce amendamente sunt la bugetul local.

Au rămas în ședință cei de la UDMR și PNL, care au 12 consilieri locali și au dezbătut și soluționat propunerile depuse. 

Eu le-am spus încă o dată că sunt aici ca să colaborăm în folosul Floreștiului nu să ne tot certăm și să ne măsurăm mușchii. La Cluj-Napoca lucrurile au decurs civilizat, din câte am înțeles. Acolo se cunoaște legea și oamenii au acționat conform ei. Noi, la Florești avem probleme, dar le vom rezolva”, a mai spus Pivariu. 

Cei de la USR PLUS Florești nu au anunțat public că vor boicota discuțiile pe marginea amendamentelor. 

Consilierii PNL Florești: Sfidarea floreștenilor de către consilierii locali ai USR PLUS Florești 

Astăzi, 04.02.2022, a avut loc ședința pentru dezbaterea și soluționarea contestațiilor depuse la Proiectul de Buget al comunei Florești pentru anul 2022.  

La acest proiect au fost depuse 16 contestații dintre care 15 din partea grupului de consilieri locali ai USR PLUS Florești. 

Conform Art. 39, alin.(5), din legea 273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Local are obligația ca ”în termen de maximum 10 zile de la data supunerii spre aprobare a proiectului de buget, potrivit alin. (4), se pronunţă asupra contestaţiilor...”.  

Pe lângă faptul că mare parte dintre contestațiile depuse nu au avut un fundament solid, unele dintre solicitări fiind deja cuprinse în proiectul de buget supus dezbaterii publice, alte contestații nu indicau direcțiile bugetare și sumele necesare pentru implementare, consilierii locali ai USR PLUS Florești au considerat de cuviință să părăsească ședința fără să dezbată propriile contestații, afișând astfel o lipsă crasă de responsabilitate administrativă și dispreț față de locuitorii comunei Florești. 

Considerăm că maturitatea politică și asumarea administrativă lipsesc cu desăvârșire la grupul consilierilor locali ai USR PLUS Florești, marketingul politic fiind singura îndeletnicire pe care aceștia o justifică în activitatea pe care o desfășoară. 

Contestațiile depuse la Proiectul de Buget pentru anul 2022 au fost dezbătute și soluționate într-un final doar de către consilierii locali ai PNL Florești și UDMR Florești. Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal Florești își exprimă regretul față de disprețul consilierilor locali ai USR PLUS Florești la adresa floreștenilor și considerăm că indiferent de grupul politic din care facem parte asumarea administrativă și dezvoltarea comunei Florești trebuie să fie prioritatea numărul 1 a aleșilor locali”, precizează și Grupul consilierilor locali ai PNL Florești.

Comentarii Facebook