Boc e la un pas să redeschidă lista rușinii pentru arhitecții mincinoși din Cluj-Napoca: Nu sunt onești și dezinformează dezvoltatorii imobiliari


Primarul Emil Boc este la un pas de a redeschide lipsa rușinii pentru arhitecții din Cluj care mint investitorii imobiliari și stârnesc războaie fără suport legal cu Primăria Cluj-Napoca.

Dacă investitorii le-ar cere corect de multe ori arhitecților… Aici e un joc de-a șoarecele și pisica. Pe de o parte arhitectul zice: ”Lasă mă că eu îți fac o lucrare extraordinară și uite ce beneficii materiale ai!”, după care nu poate și dă vina pe Primărie. Apoi spune că Primăria nu vrea, fără să îi spună beneficiarului că acolo se poate face numai P+2. Degeaba spune că putea face P+9. Arhitectul joacă rolul celui bun. El a vrut să facă P+6, dar Boc și cu ai lui nu vor să îți dea aviz. Când de fapt de multe ori i-am făcut de minune în comisiile de urbanism arătându-le că greșesc. Le-am spus să le arate beneficiarilor că nu se poate construi P+6, se poate construi maxim P+2. ”De ce le spuneți altceva investitorilor?”, i-am întrebat.

Sunt și mulți investitori de bună credință care sunt induși în eroare de proiectanți, dar sunt și investitori care ar maximiza. 

Eu le-am spus că regulile sunt egale pentru toți, nimeni nu e mai presus de lege”, a spus Emil Boc, la emisiunea Ziua LIVE. 

La Cluj-Napoca a fost deschisă o listă rușinii arhitecților

Primarul Emil Boc anunța în 2021 că apare o listă a rușinii arhitecților care proiectează case fără autorizație.

Legal, noi nu putem emite o hotărâre prin care să interzicem arhitecților să proiecteze. Ei sunt o profesie liberală, pot să proiecteze la cerința clientului ce îi cere. Dar, așa cum am început o listă a rușinii firmelor care nu și-au îndeplinit obligațiile legale, să face o listă a rușinii și a arhitecților care au promovat și susținut proiecte de construcție în afara intravilanului municipiului Cluj-Napoca, știind din start că sunt ilegale.

Căutăm o listă a firmelor de arhitectură, care să fie lista rușinii. Acolo să apară cei care au avizat lucrări în extravilan, știind că acest lucru nu este legal. Practic acești arhitecți au încurajat tacit, pentru niște bani în plus, aceste construcții. Salut ideea realizării unei liste a rușinii”, a spus Emil Boc.

Propunerea a venit în urma discuției despre  cele 250 de case construite ilegal pe Valea Fânațelor.

Emil Boc: 250 de case fără autorizație de pe Valea Fânațelor și Chintăului vor fi demolate 

Comentarii Facebook